Kuwas laat Israël achter zich en tekent bij Turkse middenmoter

7 september 2022, 17:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Israëlische avontuur van Brandley Kuwas zit erop. De veertienvoudig international van Curaçao is transfervrij vertrokken bij Maccabi Tel Aviv en heeft een contract getekend bij het Turkse Giresunspor. De oud-speler van onder meer Heracles Almelo en Excelsior kwam in Israël tot 46 wedstrijden voor Maccabi, waarin hij vier keer scoorde en zeven assists verzorgde.

In Tel Aviv was Kuwas vorig seizoen lange tijd basisspeler, maar moest hij het in de tweede seizoenshelft steeds vaker van invalbeurten hebben. Zo kwam hij in de tweede ronde van de Conference League in beide wedstrijden tegen PSV in actie. De Eindhovenaren schakelden Maccabi daarin uit door thuis met 1-0 te winnen en een week later in Israël op een 1-1 gelijkspel te houden. In Eindhoven viel Kuwas een half uur voor tijd in, terwijl hij in de thuiswedstrijd wel een basisplek kreeg toebedeeld.

Pelupessy

Giresunspor promoveerde twee jaar geleden naar de Turkse Süper Lig, terwijl het in 2014 nog actief was op het derde niveau. In het debuutseizoen wist de club van trainer Hakan Keles zich knap rechtstreeks te handhaven, door als zestiende te eindigen. Joey Pelupessy, tegenwoordig aanvoerder van FC Groningen, kwam in dat seizoen tot 22 wedstrijden, maar trok de deur na het seizoen dus weer achter zich dicht om terug te keren naar Nederland.

Na vijf wedstrijden staat Giresunspor momenteel met zes punten op de elfde plaats in de competitie. De club maakte daarin echter slechts vier treffers en hoopt met Kuwas meer creativiteit en doelpunten aan het elftal toe te voegen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen