Ancelotti voorzichtig positief over blessure Benzema, lof voor Hazard

7 september 2022, 17:55

Voor Real Madrid is de jacht op prolongatie van de Champions League dinsdag begonnen met een 3-0 uitoverwinning op Celtic. Karim Benzema moest de strijd op Celtic Park al na een half uur staken en werd vervangen door Eden Hazard. Trainer Carlo Ancelotti nam tegenover de camera's van Movistar de eerste zorgen om Benzema weg en stak de loftrompet over Hazard.

"Het lijkt niets ernstigs, eerder wat ongemak. We gaan woensdag meer tests doen", gaf de Italiaanse oefenmeester te kennen over het uitvallen van zijn topscorer. Met maar liefst vijftien doelpunten in de Champions League, waaronder hattricks in de achtste finale tegen Paris Saint-Germain én de kwartfinale tegen Chelsea, had Benzema vorig seizoen een groot aandeel in de veertiende Champions League die in de prijzenkast van Real belandde.

Invalbeurt Hazard

Zijn vervanger Hazard maakte met een assist en een doelpunt indruk tegen de Schotten. Ancelotti zag de glansrol van de 31-jarige Belg al enigszins aankomen: "Hij is gemotiveerd op de trainingen en hoewel het lastig voor hem was om in de eerste helft te komen, was hij wel beslissend in de tweede", aldus Ancelotti. Ook doelman Thibaut Courtois prees zijn landgenoot, en deed bovendien een voorzichtige suggestie richting Ancelotti: "De goal en assist laten zien wat voor speler hij nog altijd is en hij laat de trainer zien dat hij meer kansen verdient."

Op naar nummer vijftien?

Door met drie punten uit Schotland terug te keren heeft Real de eerste horde van het nieuwe Europese seizoen dus glansrijk genomen. Op woensdag 14 september komt De Koninklijke voor de tweede keer in actie in het miljoenenbal. RB Leipzig, dat gisteren thuis met maar liefst 4-1 klop kreeg van Shakhtar Donetsk, komt dan op bezoek in Santiago Bernabéu.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen