Simons meteen op zijn plek bij PSV: "Nu is het tijd om te genieten"

7 september 2022, 15:50   Bijgewerkt: 7 september 2022, 15:56

Xavi Simons kijkt er enorm naar uit om met PSV aan te treden in de Europa League. Natuurlijk had de aanwinst liever in de Champions League gespeeld, maar ook het tweede podium van Europa staat er goed op bij de middenvelder. Donderdagavond speelt PSV in eigen huis tegen FK Bodø/Glimt.

Simons maakte deze zomer de overstap van Paris Saint-Germain naar PSV. ""Toen ik met ze in gesprek was voelde ik gelijk een klik. Dit kan hem wel eens worden dacht ik. Daarom heb ik ook de keuze gemaakt om hier te komen", vertelt de middenvelder, die tot medio 2027 tekende in Eindhoven, tegenover ESPN. "Nu is het het moment om echt te genieten. We gaan beginnen aan de Europa League, een mooie competitie. We gaan er gewoon voor."

Lees ook: Van Nistelrooij onder de indruk: "Ontvangen Bodø met respect"

PSV opent de groepsfase van de Europa League dus in het Philips Stadion tegen Bodø/Glimt, de stuntploeg uit Noorwegen. "Ik weet er vrij veel van. Ik weet dat ze AS Roma en AZ hebben uitgeschakeld. Echt een goed team. Ze zijn al lang bezig met de competitie", weet Simons over de opponent. "Maar wij zijn ook gewoon fit en hebben onze voorbereiding gedaan. We zullen zien wat er donderdag gaat gebeuren."

Europa League

In groep A van de Europa League is PSV ook gekoppeld aan Arsenal en FC Zürich. Simons zal zich in dat toernooi graag willen laten zien namens zijn nieuwe werkgever. Hij slaagde er in de Champions League namelijk niet in om zijn stempel te drukken. Dat deed de ex-speler van FC Barcelona wel in de Eredivisie. Daarin was Simons tot nu toe al goed voor zes doelpunten en twee assists. Daar had hij slechts vijf duels voor nodig.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geweldige aanwinst voor PSV en de Eredivisie. Ik denk nog steeds dat Van Nistelrooy fout zat door hem twee keer niet te laten starten tegen Rangers.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen