'Chelsea heeft lijstje met mogelijke opvolgers Tuchel klaar liggen'

7 september 2022, 13:25

Chelsea lijkt haast te willen maken met het aanstellen van een nieuwe manager. De grootmacht uit Londen zette Thomas Tuchel woensdagavond verrassend op straat en hebben inmiddels al een lijstje met mogelijke vervangers klaar. Op dat verlanglijstje staan meerdere bekende namen.

Volgens meerdere Engelse media zijn Graham Potter en Mauricio Pochettino de grootste kanshebbers om een telefoontje uit Londen te krijgen. Potter (47) is momenteel werkzaam bij Brighton & Hove Albion FC. Hij was eerder actief bij Östersunds FK en Swansea City. De vijftigjarige Pochettino zit momenteel zonder club, nadat Paris Saint-Germain hem deze zomer ontsloeg. De Argentijn was als trainer ook al te vinden bij Espanyol, Southampton en Tottenham Hotspur.

Lees ook: Goed nieuws voor Ziyech? Chelsea zet trainer Tuchel op straat

Daarmee houdt de lijst van The Blues echter nog niet op. De Londenaren zien het naar verluidt ook als een serieuze optie om in gesprek te gaan met Zinédine Zidane. De Fransman was tijdens twee periodes trainer van Real Madrid en zit sinds de zomer van 2021 zonder club. Naast Zidane worden ook Brendon Rogers (Leicester City), Diego Simeone (Atlético Madrid), Massimiliano Allegri (Juventus) en Roberto Martínez (België) genoemd op Stamford Bridge.

Tuchel kende zwakke start

Het ontslag van Tuchel kwam in Engeland niet helemaal uit de lucht vallen. Er werd eerder al gesproken over een slechte relatie tussen de clubleiding en de manager. Chelsea staat na zes wedstrijden op tien punten in de Premier League en leed al twee nederlagen. Daarnaast werd de groepsfase van de Champions League dinsdagavond dramatisch begonnen. Tijdens de laatste wedstrijd onder leiding van Tuchel werd met 1-0 verloren op bezoek bij Dinamo Zagreb.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ronnie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze zouden ook voor trainers transferperiodes moeten invoeren. Bij voorbeeld gelijk met die van spelers.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen