Goed nieuws voor Ziyech? Chelsea zet trainer Tuchel op straat

7 september 2022, 11:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Thomas Tuchel is niet langer de trainer van Chelsea. De oefenmeester is ontslagen na een moeizame competitiestart. In de Premier League werden van de eerste zes wedstrijden slechts drie gewonnen en ook het eerste Champions League-duel ging pijnlijk verloren. Dinamo Zagreb was met 1-0 te sterk.

'Namens iedereen bij Chelsea FC wil de club Thomas en zijn staf bedanken voor al hun inspanningen tijdens hun dienstverband bij de club. Thomas zal terecht een plaats hebben in de geschiedenis van Chelsea na het winnen van de Champions League, de Super Cup en het WK voor clubs. Toch denken de nieuwe eigenaren dat dit het juiste moment is om op andere voet verder te gaan', laat de club weten op de website.

Hakim Ziyceh

Voor Hakim Ziyech biedt het ontslag wellicht kansen. Hij wist onder de Duitse oefenmeester nooit uit te groeien tot onomstreden basisspeler. Een nieuwe trainer denkt daar misschien anders over. De voormalig voetballer van sc Heerenveen, FC Twente en Ajax wilde deze zomer graag vertrekken van Stamford Brigde omdat hij wekelijks wilde spelen, maar van een transfer kwam het niet. Mogelijk pakt dat nu goed uit voor de spelmaker.

Voor Pierre-Emerick Aubameyang zal het als een domper voelen. Hij maakte op de laatste dag van de transferperiode de overstap van FC Barcelona naar Chelsea, omdat hij graag weer met de trainer wilde werken. Speler en oefenmeester werkten eerder al succesvol met elkaar samen bij Borussia Dortmund en hij hoopte op een nieuwe succesperiode. De hernieuwde samenwerking duurde slechts een aantal dagen.

Lees ook: CL-nederlaag heeft gevolgen: RB Leipzig stuurt trainer de laan uit

Reacties

MrHamstring
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waanzin! Ze moeten die rijke stinkerds weren uit landen die niks met voetbal hebben. Landen als Qatar, Saoedi-Arabië en USA enzo. Die maken het voetbal alleen maar kapot.

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een waanzin! Een team heeft voor de start van een nieuw seizoen een goede voorbereiding nodig. Dan zet je daar toch een nieuwe trainer neer als je over de huidige niet tevreden bent? Waarom dan pas na 3 wedstrijden? De nieuwe trainer krijgt nergens tijd voor, want er moet meteen gepresteerd worden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen