'Fenerbahçe heeft genoeg gezien: PSV-miskoop Bruma moet weg'

7 september 2022, 11:01

Fenerbahçe is nu al klaar met Armindo Bruma. De aanvaller wordt van PSV gehuurd, met verplichte koopoptie. De club uit Istanbul zou na een paar weken al uitgekeken zijn op de buitenspeler. De kans dat de Turken hem nu nog kunnen slijten, lijkt klein te zijn. In de meeste landen is de transfermarkt al gesloten en de Eindhovenaren moeten hun toestemming geven bij een eventuele overstap.

Medio juni bracht Fener het nieuws naar buiten dat het in zee ging met Bruma, die in het verleden furore had gemaakt bij stadgenoot en rivaal Galatasaray. De Turkse club heeft echter een probleem: er mogen 'maar' veertien buitenlandse spelers onder contract staan, maar momenteel zijn er zeventien voetballers die niet uit Turkije komen. Bruma is een van de spelers die daarom mag vertrekken, nadat hij een paar maanden geleden pas kwam.

De 27-jarige buitenspeler wil volgens meerdere media actief blijven in Europa. Dat is een groot probleem voor Fenerbahçe. Vanuit het Midden-Oosten is wel wat interesse voor de aanvaller, maar in dit continent zijn de meeste transferperiodes al gesloten. De Turkse krant Fanatik noemt Rusland en Griekenland als mogelijke bestemming. Mocht hij geen overstap maken, dan wordt hij buiten de selectie gelaten. De club vindt dat veertien andere buitenlanders beter zijn dan de aanvaller. Minuten kan hij dan niet maken, maar zijn salaris wordt wel doorbetaald.

Bruma hoopte in Turkije juist weer op te bloeien na moeizame periodes in Duitsland en Nederland. De Portugese aanvaller kwam tot dusver één keer in actie in de competitie. Mogelijk blijft het daar dus ook bij voor de aanvaller, die bij PSV tot 81 officiële wedstrijden kwam. Daarin wist hij vijftien doelpunten te maken en tien assists te geven.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zeg: een standbeeld voor John de Jong dat hij deze miskleun met verplichte optie tot koop 😂 heeft weten te slijten, chapeau!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen