CL-nederlaag heeft gevolgen: RB Leipzig stuurt trainer de laan uit

7 september 2022, 10:27

RB Leipzig moet op zoek naar een nieuwe trainer. De clubleiding heeft woensdagochtend besloten om Domenico Tedesco te ontslaan. De club heeft die keuze gemaakt na de pijnlijke 1-4 nederlaag tegen Shakhtar Donetsk in de Champions League, in combinatie met de matige seizoenstart in de competitie.

"De beslissing was heel moeilijk voor ons", zegt directeur Oliver Mintzlaff in een statement. "Domenico is een uitstekende coach die zeker zeer succesvol zal blijven. Na de matige start van het Bundesliga-seizoen met vijf punten uit vijf wedstrijden, vooral na de meest recente wedstrijden tegen Eintracht Frankfurt en Shakhtar Donetsk, ontbrak het ons echter aan de overtuiging dat er in de huidige situatie een ommekeer zou kunnen plaatsvinden."

De oefenmeester maakte afgelopen seizoen nog furore met het ambitieuze Leipzig. De ploeg eindigde als vierde in de competitie, maar was gezien over de tweede seizoenshelft de beste ploeg van Duitsland. Die sterke reeks leverde het team ook de DFB Pokal op. Die successen hebben Tedesco geen garanties gegeven voor de toekomst, zo blijkt na het vroege ontslag.

De trainer was na de nederlaag tegen Shakhtar Donetsk teleurgesteld, zo liet hij weten op de website van de club. "Het was een bizarre wedstrijd. Deze wedstrijd weerspiegelde de situatie van de afgelopen weken. De spelers valt niets te verwijten. Ze deden hun best en gingen naar voren. Na de 1-2 werden we angstig en speelden we minder vooruit. We moeten dit accepteren, ondanks de teleurstelling. Morgen ziet het er vast weer anders uit. We kijken dan vooruit naar het duel met Borussia Dortmund", aldus de trainer. De wedstrijd tegen de ploeg van Donyell Malen en co. hoeft hij niet meer voor te bereiden na het slechte nieuws.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen