Bergwijn bedankt Tadic en hoopt op 'jongensdroom': "Kan niet wachten"

7 september 2022, 10:11

Steven Bergwijn heeft zin in de Champions League-wedstrijden. Woensdagavond begint de Europese campagne voor Ajax met een wedstrijd tegen Rangers FC. De aanvaller stelt dat de Amsterdammers het niet makkelijk krijgen in de poule, waar verder Liverpool en Napoli inzitten. Dat is volgens hem juist goed.

"Het is de mooiste competitie in het clubvoetbal. Ik kan niet wachten om te beginnen. De sfeer en de clubs waartegen je speelt, alles is mooi. We hebben een fantastische maar zware poule. Dat is de Champions League, anders hoor je er niet in thuis", vertelt Bergwijn voor de camera van Ajax TV. Het doel van de Amsterdammers is om te overwinteren in Europa, maar de aanvaller zet hoger in. "Als ik durf te dromen, dan droom ik over de finale. Dat zou een jongensdroom zijn."

Bergwijn is een van de smaakmakers dit seizoen bij Ajax. De buitenspeler werd voor meer dan dertig miljoen euro overgenomen van Tottenham Hotspur. Een recordbedrag, maar tot dusver maakt hij die flinke transfersom waar. "Het verbaast me niet echt. Ik weet dat ik dit altijd in me heb gehad. Als je het vertrouwen krijgt, gaat alles automatisch wat makkelijker. Het is direct lekker gegaan."

Volgens de Oranje-international komt dat mede door Dusan Tadic. De aanvoerder nam de nieuwkomer vanaf de eerste dag bij de hand. "Ik kende veel jongens al, dus dan gaat het automatisch wat makkelijker. Maar ik ben met name goed opgevangen door Duan. Ik ben mee uiteten geweest, het geeft aan wat voor persoon hij is. Het gaat dan over voetbal, maar ook over het leven en familie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen