Waarom Henry landgenoot Mbappé beter vindt dan 'geweldige' Haaland

7 september 2022, 08:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Thierry Henry vindt Kylian Mbappé een betere speler dan Erling Haaland. Beide aanvallers waren dinsdagavond goed op dreef in de Champions League met twee doelpunten. De Noor maakte deze zomer de stap naar Manchester City en is daar uitstekend begonnen. Hij heeft de dubbele cijfers in de Premier League al gehaald, maar de oud-voetballer geeft dus de voorkeur aan zijn landgenoot.

Waar het de afgelopen jaren een strijd was tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, lijken ze het stokje inmiddels doorgegeven te hebben aan de toekomstige sterren. De Noor en de Fransman waren dinsdagavond de smaakmakers in de eerste groepswedstrijden. Mbappé werd dinsdagavond de jongste speler ooit die 35 doelpunten heeft gemaakt in de Champions League, Haaland kroonde zich op dezelfde avond tot jongste speler ooit die 25 keer het net vond op het hoogste Europese podium.

Desondanks is de keuze voor Henry niet moeilijk, als hij een van de twee moet kiezen. "Mbappé kan creëren en afmaken. Haaland creëert niet, hij maakt af. Mbappé kan rechts, links en in de as spelen. Haaland kan alleen in de punt spelen. Hij is een geweldige speler, maar voorlopig heeft Mbappé nog steeds mijn stem", vertelt de voormalig aanvaller bij CBS Sport.

Kylian Mbappé ontevreden

Mbappé was zelf kritisch na de wedstrijd, die met 2-1 gewonnen werd van Juventus. In de eerste helft was de ploeg heer en meester, na rust werd het moeizamer. "De ondergrens moet omhoog. Als we zwak zijn, moet het niet te zwak worden. Maar het is nog vroeg in het seizoen, we blijven hard werken", aldus de pijlsnelle doelpuntenmaker.