Dallinga leeft zijn droom: "Misschien wel de beste aanval ooit"

7 september 2022, 09:42

Thijs Dallinga zag dinsdagavond Paris Saint-Germain winnen van Juventus. De aanvaller, die vorig jaar nog in de Keuken Kampioen Divisie speelde, speelde afgelopen week al tegen de Franse topclub met Toulouse. Hij ruilde na die wedstrijd de shirts met Sergio Ramos, die hij eerder alleen maar kende van de televisie. De Nederlandse spits leeft zijn droom.

"Van dat shirtje ruilen heb ik wel even gebruik gemaakt natuurlijk", zegt Dallinga in gesprek met De Telegraaf. "Normaal zou ik het niet zo snel doen, maar ik dacht: als ik het nu niet doe, krijg ik er spijt van. Ik weet niet wat hij met mijn shirt heeft gedaan. Misschien heeft hij dat wel in de kleedkamer laten liggen. Maar ik heb die van hem en er zijn ook nog wel wat mooie foto's van die wedstrijd, dus misschien maak ik er een mooie combinatie van."

De aanvaller moest zichzelf wel even in de arm knijpen, al voor de scheidsrechter voor de eerste keer op zijn fluitje blies. "Als je dan voor de wedstrijd in de spelerstunnel naar rechts kijkt en je ziet ze allemaal staan, dan is dat wel een bijzonder moment. Tijdens de wedstrijd heb je ook af en toe zo'n momentje, al ben je nog zo gefocust. Het blijft iets speciaals om naast Messi te staan, waar ik altijd een groot fan van ben geweest en die ik op Champions League-avonden op tv zag. We speelden tegen misschien wel de beste aanval die ooit heeft bestaan en de klasse van Messi gaat er nooit af."

Dallinga moest even aanpoten bij zijn nieuwe club, maar merkt dat er progressie in zit. "Dan merk ik steeds fitter te worden en dat ik wen aan het niveau. Het vertrouwen is er altijd", aldus de doelpuntenmaker, die hoopt op een plek bij Jong Oranje. Hij is in ieder geval aanwezig op de voorlopige lijst. Over iets meer dan een week hakt bondscoach Erwin van de Looi de knopen definitief door. "Dat zou geweldig zijn, maar ik neem de beslissing niet, dus het is nog even afwachten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen