Mbappé neemt PSG bij de hand; Schmidt stoot door met Benfica

6 september 2022, 23:26

Paris Saint-Germain is dinsdagavond op een prima wijze begonnen aan het seizoen in de Champions League. De Parijzenaars wonnen in eigen stadion met 2-1 van Juventus. Ook het Benfica van trainer Roger Schmidt begin de groepsfase met drie punten. Dat gold niet voor AC Milan.

Paris Saint-Germain - Juventus 2-1

Na een kwart leek de wedstrijd tussen PSG en Juve eigenlijk al beslist. Kylian Mbappé schoot uit de startblokken en had er binnen 22 minuten eigenhandig voor gezorgd dat de gastheer op een 2-0 voorsprong stond. Hij scoorde eerst op aangeven van Neymar en deed dat even later na een assist van Achraf Hakimi. In de tweede helft werd de wedstrijd plotseling weer spannend. Weston McKennis was kort na de thee goed voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam De Oude Dame niet meer.

Benfica - Maccabi Haifa 2-0

Roger Schmidt had het met zijn Benfica behoorlijk lastig tegen Maccabi Haifa. De bezoekers, met routinier Tjaronn Chery in de basis, hield de Portugese grootmacht lange op 0-0. In de tweede helft konden de fans in Lissabon alsnog juichen. In een tijdsbestek van vijf minuten sloeg de ploeg van David Neres en Fredrik Aursnes twee keer toe. Rafa Silva opende de score en zijn ploeggenoot Alex Grimaldo deed niet veel later ook een duit in het zakje. Daar had Maccabi niet van terug.

RB Salzburg - AC Milan 1-1

In groep E had AC Milan eerder op de avond al gezien dat concurrent Chelsea met 1-0 verloor bij Dinamo Zagreb. In Oostenrijk begonnen de Italianen zelf echter ook slecht. Binnen het half uur had Noah Okafor namelijk voor de verrassende 1-0 in het voordeel van RB Salzburg gezorgd. Die tegenslag werd voor de thee weggepoetst door Milan. Alexis Saelemaekers verzorgde de gelijkmaker in de Red Bull Arena. In de tweede helft werd er niet meer gescoord, dus beginnen Salzburg en Milan met een puntje.