Opschudding in Israël: transfervrije Dasa kiest voor gevoelige stap

6 september 2022, 20:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Eli Dasa heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig contract bij Dinamo Moskou. De rechtervleugelverdediger komt transfervrij over van Vitesse, waar hij de afgelopen drie seizoenen onder contract stond. In zijn geboorteland Israël is er veel te doen om de transfer.

Daar is men namelijk niet blij dat de 48-voudig international kiest voor een lucratief avontuur in Rusland. Israël heeft vanwege de oorlog in Oekraïne maatregelen genomen tegen Rusland. Zo kan er geen geld vanuit dat land worden overgemaakt naar Israëlische. Dasa gaat naar verluidt meerdere miljoenen opstrijken met zijn stap naar de topclub uit Moskou.

Lees ook: Veelbesproken Vloet laat Astana achter zich en tekent in Rusland

De keuze van Dasa is ook opvallend vanwege zijn afkomst. De rechtsback is aanhanger van het Jodendom en heeft zijn roots liggen in Ethiopië. Daarom is de beslissing om in Rusland te gaan voetballen opvallend, aangezien daar sprake is van groeiende vormen van racisme. Dasa laat zich daar echter niet door weerhouden en kiest voor zijn tweede avontuur buiten Israël.

Vitesse

Dasa (29) speelde de afgelopen drie seizoenen in het shirt van Vitesse. Namens de Arnhemmers kwam hij uiteindelijk tot 71 wedstrijden in de Eredivisie. Eerder was Dasa in zijn geboorteland te vinden bij Beitar Jerusalem en Maccabi Tel Aviv. Vorig seizoen miste hij nog de slotfase van de competitie met Vitesse omdat hij zijn eigen bruiloft het ingepland.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen