Veelbesproken Vloet laat Astana achter zich en tekent in Rusland

6 september 2022, 16:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rai Vloet vervolgt zijn loopbaan bij de Russische club FK Oeral. De aanvallende middenvelder maakte de overstap van FC Astana naar de Premjer-Liga. De huidige nummer twee van Kazachtstan laat via de clubkanalen weten dat Vloet is verkocht aan de club uit Jekaterinenburg.

De 27-jarige Vloet tekende in maart van dit jaar een contract bij Astana, dat hem destijds overnam van Heracles Almelo. De club uit Overijssel besloot zijn contract te ontbinden nadat Vloet betrokken was geraakt bij een dodelijk ongeluk. Eind 2021 kwam een 4-jarig jongetje om het leven. Vloet was als bestuurder onder invloed en werd aangehouden. Heracles besloot hem, tot woede van supporters, na zijn vrijlating toch te laten spelen.

Daar kwam de club uit Almelo later op terug en Vloet werd alsnog geschorst. Twee maanden later besloten beide partijen uit elkaar te gaan en werd het tot medio 2023 doorlopende contract van de middenvelder verscheurd. Daarop vertrok hij naar Kazachstan, waar hij zijn krabbel zette onder verbintenis bij Astana. Na negentien wedstrijden vertrekt hij daar dus weer. Vloet was goed voor zeven doelpunten en fungeerde vier keer als aangever.

Lees ook: Spandoek voor Rai Vloet in Polen: 'Vieze kindermoordenaar'

Nu heeft Vloet in Rusland dus een nieuwe uitdaging gevonden. Het lijkt erop dat de voormalig speler van onder meer PSV, NAC Breda en Excelsior daar moet gaan strijden tegen degradatie. Oeral heeft namelijk in de eerste acht wedstrijden van de competitie pas een puntje gepakt en is de hekkensluiter van de Premjer-Liga. Aanstaande zondag speelt de nieuwe werkgever van Vloet thuis tegen Torpedo Moskou, de nummer vijftien van de ranglijst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen