Gullit ziet probleem voor Oranje: "We hebben alleen Brobbey"

6 september 2022, 11:41

De Champions League is anders dan andere jaren. Veel spitsen hebben namelijk een transfer gemaakt. Luis Suárez verliet Europa, landgenoot Darwin Nunez maakte de overstap naar Liverpool, Sadio Mané ging naar Bayern München, Robert Lewandowski vertrok naar FC Barcelona en Manchester City slaagde erin om Erling Haaland op te pikken. Memphis Depay bleef wel op zijn plek. Het is de vraag of dat een goede zet is geweest van de Nederlander.

"Het is heel interessant allemaal. En bij al die spelers heb je vragen en vraagtekens'', zegt Marco van Basten bij het Algemeen Dagblad over de spitsencarrousel. "Lewandowski is natuurlijk heel erg ervaren. Maar ondanks al die ervaring moet ook hij toch maar afwachten waarin hij terecht komt. Barcelona zag er twijfelachtig uit vorig seizoen. Het is allemaal heel moeilijk geweest. Voor hetzelfde geld pakt 't verkeerd uit, zo'n overstap. Maar het lijkt of ze het bij Barcelona weer onder controle hebben. Voor wat het elftal betreft dan."

De komst van Lewandowski betekent wel dat de kans op speeltijd kleiner is geworden voor Memphis. "Onze vaste spits van het Nederlands elftal zit bij zijn club op de bank", zegt Ruud Gullit. "In de Champions League hebben we alleen Brian Brobbey als pure 9. Die heeft in Duitsland bij Leipzig geen knikker geraakt, maar zou het in Oranje dan moeten gaan doen? Eerst maar eens wat laten zien in Europa met Ajax. Ik hoop dat dat lukt. Tuurlijk. Zou mooi zijn", aldus de oud-voetballer, die in dit prille seizoen vooral geniet van Haaland.

Lees ook: Achttien Nederlanders in buitenlandse dienst ingeschreven voor CL

"Ik blijf bij Haaland maar onder de indruk van zijn lijf in combinatie met zijn persoonlijkheid. Hij lijkt slungelig. Maar hij is zó snel, maakt geweldige vooracties en is zo in control voor een jongen van net 22", aldus Gullit. Van Basten sluit zich daar bij aan. "Tien keer gescoord al in zes competitieduels. Dat is wel heel bijzonder in de Premier League."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Frerinho
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat Brobbey met goede teamspelers om zich heen wel goed gaat presteren in Oranje. Al kost dat wat tijd!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen