FC Utrecht schaamt zich en komt met statement: "De maat is vol"

6 september 2022, 09:14

FC Utrecht komt met een statement richting de eigen supporters. De wedstrijden tegen Fortuna Sittard en Ajax werden overschaduwd door een aantal incidenten op de tribune. De club laat weten dat de maat vol is. Meerdere mensen zouden opgepakt zijn en kunnen een stadionverbod verwachten.

Tegen Ajax waren apengeluiden te horen toen Brian Brobbey een doelpunt maakte en in beide wedstrijden werd vuurwerk en bier op het veld gegooid. Voor de incidenten rondom het duel met Fortuna zijn inmiddels zeven personen in beeld, voor de wedstrijd met Ajax staat de teller op twaalf 'supporters' die zich niet konden gedragen. "Een opsomming waarvoor wij ons enorm schamen", vertelt Algemeen Directeur Thijs van Es op de website van de club.

Lees ook: 'FC Utrecht-klootzakken' aangepakt na racisme: 'Sneu hoopje ellende'

"Door het snelle handelen, samen met Politie Utrecht, hebben we na de wedstrijd tegen Ajax al diverse mensen kunnen opsporen en straffen. De afgelopen dagen zijn we druk bezig met het identificeren en opsporen van de raddraaiers bij de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Deze personen willen we bannen uit het stadion, omdat deze incidenten ontoelaatbaar zijn. Een wedstrijd van FC Utrecht, uit en thuis, zou een uitje moeten zijn voor iedereen en een plek waar íedereen zich welkom zou moeten voelen."

De bestuurder stelt dat het de afgelopen twee wedstrijden niet het geval is geweest. Ook de spelers zouden zich niet veilig gevoeld hebben door de eigen achterban, aldus Van Es. "De maat is vol. Er is een grens bereikt en overschreden, we zijn dit gedrag zat. Deze raddraaiers willen en gaan we weren, dit heeft niets met support te maken. Aan de andere kant blijven we in gesprek met diverse geledingen, waaronder groepen supporters. Het is een proces van de lange adem, waarbij we de welwillenden onwijs hard nodig hebben."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen