Eerste clean sheet voor Schuurs, ook Lammers beleeft primeur

5 september 2022, 23:39

Perr Schuurs heeft ook in zijn tweede wedstrijd in de Serie A een goede beurt gemaakt. Met Torino won de Nederlandse verdediger maandag met 1-0 van Lecce. Ook voor Sam Lammers en het Nederlands getinte Atalanta werd het een mooie avond.

Torino - Lecce 1-0

Schuurs maakte anderhalve week geleden tegen Cremonese (1-2 winst) indruk bij zijn debuut voor Torino. Afgelopen weekend kwam de van Ajax overgekomen verdediger niet in actie tegen Atalanta (3-1 verlies), maar thuis tegen Lecce was er wel weer een basisplaats voor hem weggelegd.

Schuurs speelde een sterke wedstrijd en hield voor het eerst de nul met Torino. Het enige doelpunt dat in Turijn viel werd vijf minuten voor rust gemaakt door Nikola Vlasic. Schuurs deed 65 minuten mee en kreeg vlak voordat hij naar de kant werd gehaald geel na een overtreding op Assan Ceesay.

Salernitana - Empoli 2-2

Sinds deze zomer komt Lammers op huurbasis uit voor Empoli. Scoren deed hij nog niet, tot deze maandagavond. Op bezoek bij het Salernitana van Tonny Vilhena bezorgde hij zijn ploeg een punt door tien minuten voor tijd de 2-2 binnen te schieten. Zijn inzet vloog via een Salernitana-been binnen.

Monza - Atalanta 0-2

Atalanta is na vijf speelrondes de koploper van de Serie A. Op bezoek bij Monza maakte de club van basisspelers Hans Hateboer, Teun Koopmeiners en Marten de Roon geen fout. Waar Koopmeiners afgelopen weekend nog drie keer scoorde, was hij in Monza niet trefzeker. Rasmus Højlund en Marlon (eigen goal) waren dat wel.