Becker ziet Oranje wel zitten, maar kan oproep wel vergeten

5 september 2022, 18:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sheraldo Becker vindt het niet gek dat hij wordt genoemd als kandidaat voor Oranje. De 27-jarige aanvaller van Union Berlin hoeft echter niet op een belletje van Louis van Gaal te rekenen. Becker mag namelijk helemaal niet meer uitkomen voor het Nederlands elftal.

Met vijf doelpunten in vijf wedstrijden is Becker het seizoen uitstekend begonnen. Voor ESPN was dat aanleiding om de oud-speler van PEC Zwolle en ADO Den Haag eens op te bellen en te vragen of hij weleens aan Oranje denkt. "Van Gaal mag me altijd bellen", antwoordde Becker lachend. "Nee, ik druk hem niet weg."

Een interlandcarrière bij Oranje behoort echter niet meer tot de mogelijkheden voor Becker. Hij heeft namelijk al vijf officiële wedstrijden voor de nationale ploeg van Suriname gespeeld. Sinds september 2020 mogen spelers die niet ouder dan 21 jaar zijn en maximaal drie interlands hebben gespeeld van voetbalnationaliteit veranderen. Becker voldoet niet aan die criteria.

Becker lijkt daar niet van op de hoogte te zijn, want hij vindt het 'niet zo gek' dat zijn naam in Nederland valt. "Ik weet wat ik kan, wat mijn kwaliteiten zijn en dat ik met mijn snelheid en kracht in de één tegen één belangrijk voor een team kan zijn. Dat heb ik allemaal bij Ajax geleerd. Ik wist dat het erin zat, maar het moest er nog uit komen."

Topscorer

Afgelopen weekend maakte Becker tegen Bayern München zijn vijfde doelpunt van het Bundesliga-seizoen. Daarmee is hij met Niclas Füllkrug (Werder Bremen) de gedeeld topscorer van de Duitse competitie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen