Barça neemt op valreep afscheid van overbodige middenvelder

5 september 2022, 17:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Miralem Pjanic heeft FC Barcelona verlaten. De 32-jarige middenvelder is een lucratief in de Verenigde Arabische Emiraten aangegaan. Sharjah FC heeft Pjanic voor twee seizoenen vastgelegd.

De afgelopen dagen werd duidelijk dat de toekomst van Pjanic in het Midden-Oosten lag. Barcelona was bereid mee te werken aan een vertrek van de middenvelder, die niet voorkwam in de plannen van Xavi. Vorig seizoen kwam Pjanic op huurbasis uit voor Besiktas.

Pjanic maakte in de zomer van 2020 voor 60 miljoen euro de overstap van Juventus naar FC Barcelona, terwijl Arthur Melo voor een net wat hoger bedrag de omgekeerde weg bewandelde. Onder Ronald Koeman speelde Pjanic dertig wedstrijden (waarvan dertien als basisspeler) voor Barça. In het huidige seizoen zat Pjanic in ieder competitieduel als ongebruikte wissel op de bank.

Om sportieve en financiële redenen maakt Pjanic nu de overstap naar Sharjah. De club uit de Verenigde Arabische Emiraten heeft hem kunnen vastleggen omdat in dat land de transfermarkt nog niet gesloten is. Bij Barça beschikte Pjanic over een contract dat nog twee jaar doorliep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen