Ihattaren niet ingeschreven: "Deze boodschap is wel duidelijk"

5 september 2022, 17:17

De rol van Mohamed Ihattaren bij Ajax lijkt uitgespeeld. Het is volgens Ajax-watcher Mike Verweij veelzeggend dat de twintigjarige stilist niet door zijn club is ingeschreven voor de groepsfase van de Champions League.

"Ik denk dat deze boodschap wel duidelijk is", zegt Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. De journalist vindt het 'verbazingwekkend' dat Ajax niet heeft gecommuniceerd dat Ihattaren in elk geval tot de winterbreak geen Europese bijdrage zal leveren. "Alfred Schreuder en de Ajax-leiding hebben gezegd dat er gecommuniceerd wordt op het moment dat er iets te communiceren valt. Dan lijkt me dat dit toch wel een aardig moment is."

Ihattaren miste een groot deel van de voorbereiding vanwege problemen in de privésfeer. Vorige maand keerde hij terug op De Toekomst, maar de groepstraining heeft hij nog altijd niet hervat. Of dat nog gaat gebeuren, is nog maar de vraag. "Ik denk dat Ajax afscheid van hem heeft genomen en dat in december tegen Juventus wordt gezegd dat de koopoptie niet wordt gelicht. Dan is het einde Ihattaren bij Ajax. Dat zou me wel heel erg verbazen, want dat betekent dat Ajax hem in een heel vroeg stadium heeft opgegeven."

Ook Valentijn Driessen verwacht dat Ajax en Ihattaren binnenkort uit elkaar gaan. "De signalen zijn wel duidelijk", zegt hij. "Dit is ook zo'n signaal, anders zet je hem wel op de lijst voor de Champions League. Hij had je misschien nog kunnen helpen op het veld. Het is ook goed om hem in de schijnwerpers te zetten. Voetballend is hij goed genoeg om met Ajax mee te kunnen. Dit is voor mij wel een signaal dat er aan het einde van december een breuk komt tussen Ihattaren en Ajax."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen