Doellijntechnologie faalt in Engeland; voetbalbond door het stof

5 september 2022, 12:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De wedstrijd tussen Huddersfield Town en Blackpool is zondagmiddag ontsierd door problemen met de doellijntechnologie. Daardoor werd de gelijkmaker van de thuisploeg niet goedgekeurd en leed Huddersfield een pijnlijke 0-1 nederlaag. Maandag kwam de EFL met een verklaring.

Yuta Nakayama dacht na ruim een uur spelen de broodnodige gelijkmaker te verzorgen. Terwijl de ex-speler van PEC Zwolle al aan het juichen was, bleek dat de doellijntechnologie niet goed werkte in het John Smith's Stadium. Het horloge van de scheidsrechter gaf geen signaal en dus werd het doelpunt niet aan de gastheer toegekend. De arbitrage kon namelijk niet met honderd procent zekerheid zeggen of de bal de doellijn had gepasseerd.

Danny Schofield, de trainer van Huddersfield, kon zijn ogen ook niet geloven. "We hebben beelden stilgezet en herhalingen gezien", vertelde hij na de wedstrijd tegenover de eigen kanalen van zijn club. "Het is duidelijk dat er ruimte is tussen de bal en de doelpaal. Ik weet ook niet precies wat er allemaal gebeurd is, maar dit doelpunt had moeten tellen. Helaas betekent dit voor ons weer een nederlaag." Huddersfield staat 23e in de EFL Championship.

Maandag komt de EFL met een verklaring op de website. De organisator van de Championship laat weten dat er veel fout is gegaan tijdens de wedstrijd. De arbitrage heeft geen signaal gekregen en dat had wel zo moeten zijn. De bal kon naar verluidt niet goed meer worden getraceerd rond het zestienmetergebied van Blackpool. Uiteindelijk is besloten dat de beslissing van de scheidsrechter leidend is en dat de uitslag van 0-1 dus moet blijven staan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen