Van Bommel tempert euforie Antwerp: "Geen garantie voor titel"

5 september 2022, 08:00

Mark van Bommel wil dat er bij Antwerp voorlopig nog niet te hoog van de toren wordt geblazen. De ploeg van de Nederlander won zondagmiddag in eigen huis met 3-0 van Westerlo en bleef de trotse koploper van de Jupiler Pro League. Van Bommel vindt dat men niet moet doen alsof de titel al binnen is.

In het Bosuil Stadion won Antwerp dankzij doelpunten van Vincent Janssen, Koji Miyoshi en Anthony Valencia. Die uitslag gaf volgens de oefenmeester een ietwat vertekend beeld van de wedstrijd. "We hadden het moeilijk en Westerlo vergat te profiteren. Daarna kwamen we een stuk beter in de wedstrijd en namen we de controle over. In de tweede helft werden we alleen maar sterker", aldus van Bommel in gesprek met Sporza.

Lees ook: Geen rem op Antwerp: Van Bommel blijft winnen en Janssen scoren

Antwerp staat na zeven wedstrijden op 21 punten en is de enige club zonder puntenverlies in de Jupiler Pro League. "Laten we kalm blijven. Iedereen heeft het al over de titel, maar er zullen moeilijke tijden gaan komen. Het is goed om van de daken te schreeuwen dat we kampioen willen worden. Maar zeven keer achter elkaar winnen, is nog geen garantie dat dit ook gaat lukken", vertelde de trainer over de koppositie.

Jupiler Pro League

Van Bommel heeft in Antwerpen de beschikking over zijn landgenoten Janssen, Calvin Stengs en Jurgen Ekkelenkamp. Antwerp staat na zeven duels al vijf punten voor op achtervolgers KRC Genk en regerend landskampioen Club Brugge. Aanstaande zondag maakt Van Bommel met zijn ploeg de reis naar Brugge. Daar staat een wedstrijd tegen hekkensluiter Cercle Brugge op het programma. Er wordt zondagmiddag om 16.00 uur afgetrapt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen