Indrukwekkende start: Bergwijn treedt in voetsporen iconische spitsen

5 september 2022, 09:57

Steven Bergwijn is op indrukwekkende wijze aan zijn nieuwe avontuur bij Ajax begonnen. De aanvaller van het Nederlands elftal, die deze zomer Tottenham Hotspur verruilde voor de Amsterdamse topclub, had weinig tijd nodig om zijn stempel te drukken op het spel van zijn nieuwe ploeg.

Met twee doelpunten groeide Bergwijn zaterdagavond ook tegen SC Cambuur uit tot de grote man aan de kant van Ajax. Het betekende alweer zijn vijfde en zesde doelpunt in de Eredivisie sinds zijn terugkeer. Daarvoor had de buitenspeler slechts vijf wedstrijden nodig. Bergwijn is door zijn indrukwekkende start gedeeld topscorer van de Eredivisie, samen met Cody Gakpo.

Met zes doelpunten in zijn eerste vijf wedstrijden voor Ajax treedt Bergwijn in de voetsporen van enkele illustere voorgangers in de punt van de Amsterdamse aanval. Eerder kregen Henk Groot, Patrick Kluivert en Luis Suárez dat voor elkaar.

Bergwijn speelt met zijn doelpuntendrift vooralsnog een belangrijke rol in de sterke seizoenstart van zijn nieuwe werkgever. Na vijf speelronden is Ajax de enige ploeg zonder puntenverlies in de Eredivisie. De voorsprong op Feyenoord bedraagt twee punten, terwijl PSV drie punten minder heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen