Groot probleem' bij PSV: "Ik weet niet wie ik daar zou neerzetten"

4 september 2022, 21:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV maakte al vroeg in de transferperiode indruk door de ene na de andere aanwinst te presenteren. Maar de Eindhovenaren zijn vergeten om een tweede spits aan te trekken. Nu Luuk de Jong niet inzetbaar is, zijn de opties voor Ruud van Nistelrooij erg schaars. Daar verbaast Kenneth Perez zich nogal over.

Walter Benítez, Ki-Jana Hoever, Xavi Simons, Guus Til… PSV had afgelopen zomer weinig tijd nodig om van zich te laten horen op de transfermarkt. De meeste indruk maakten de Eindhovenaren met de terugkeer van De Jong. De kopsterke spits stapte in de zomer van 2019 nog over naar Sevilla, maar maakte in juli zijn rentree in Eindhoven. PSV kan de komende tijd echter geen gebruik maken van zijn diensten. De Jong raakte geblesseerd in de tweede wedstrijd tegen Rangers FC en staat daardoor nog wel even aan de kant.

De absentie van De Jong is een domper voor PSV, want de oud-speler van onder meer FC Twente, Newcastle United en FC Barcelona is eigenlijk de enige 'echte' spits in de selectie. Perez had het bij Dit was het Weekend van ESPN zelfs over een 'heel groot probleem'. "Ze hebben geen echte spits. Ik weet niet wie ik daar nu neer zou zetten", aldus de analist. Van Nistelrooij verving De Jong in de voorbije wedstrijden door Ismael Saibari of Simons, maar 'zij zijn natuurlijk geen spitsen', stelt Perez. "Hebben ze niet iemand in het tweede rondlopen?", vraagt de Deen zich af.

Volgens Arnold Bruggink, die ook aan tafel zat, is Yorbe Vertessen de enige speler in de selectie van PSV die in de buurt komt van een 'echte' spits. De Belg fungeerde de afgelopen seizoenen echter vooral als buitenspeler. Bovendien deed hij tegen FC Twente pas voor de tweede keer mee dit seizoen. Vertessen kon niet voorkomen dat PSV in Enschede met 2-1 onderuit ging.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen