Lucas Ocampos noemt vier redenen voor Ajax-keuze

4 september 2022, 19:59

Lucas Ocampos is blij dat hij zijn eerste minuten als speler van Ajax achter de rug heeft. De Argentijnse aanvaller kwam zaterdagavond tegen SC Cambuur als invaller binnen de lijnen en zag zijn ploeg een 4-0 overwinning boeken. Ocampos verklaarde na afloop waarom hij voor een avontuur in Amsterdam heeft gekozen.

Ajax huurt Ocampos tot het einde van het seizoen van het Spaanse Sevilla, waar hij niet meer in de plannen voorkwam. De Amsterdammers wilden Ocampos aanvankelijk kopen, maar de Raad van Commissarissen ging daar niet mee akkoord. "Ik ben blij dat ik mijn debuut heb gemaakt. Ook al heb ik maar een paar minuten meegedaan, ik ben er blij mee", aldus Ocampos na afloop tegen ESPN.

Voor Ocampos was de keuze afgelopen week eenvoudig. "Ik ben overtuigd geraakt door het project van de club. Ajax strijdt altijd mee om het kampioenschap, dus ik ben heel blij met deze club. Bovendien heeft Ajax een mooie geschiedenis." In Amsterdam wacht hem een felle concurrentiestrijd. "Er zijn veel goede spelers, maar dat hoort erbij als je bij een van de beste teams ter wereld speelt. Dat motiveert."

Komende november hoopt Ocampos met de Argentijnse nationale ploeg te strijden om de wereldtitel. "Het WK was een reden om hier naartoe te komen. Bij Ajax speel ik in de Champions League en op een hoog niveau."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen