Antony en Rashford bezorgen United en Ten Hag zege op Arsenal

4 september 2022, 19:33

Antony heeft tijdens zijn debuut voor Manchester United meteen zijn stempel gedrukt op zijn nieuwe ploeg. De Braziliaan scoorde de openingstreffer in de thuiswedstrijd tegen Arsenal. De Londenaren kwamen in de tweede helft weliswaar op gelijke hoogte, maar dankzij twee doelpunten van Marcus Rashford trok de ploeg van Erik ten Hag alsnog aan het langste eind: 3-1.

Er was afgelopen zomer enorm veel te doen om Antony. De Braziliaan werd sinds dag één van de transferperiode in verband gebracht met een vertrek naar Manchester United. Ajax wilde zijn vleugelspeler in eerste instantie niet laten gaan. Antony had zijn zinnen echter gezet op een transfer naar Old Trafford en wilde niet langer trainen en spelen voor Ajax. De Amsterdammers gingen na een bod van 95 miljoen euro (exclusief bonussen) uiteindelijk toch overstag.

Het was de afgelopen dagen de vraag of Antony tegen Arsenal al zijn eerste opwachting in het shirt van Manchester United kon gaan maken. Ten Hag liet er echter geen gras over groeien en had in zijn basiself meteen een plekje ingeruimd voor de Braziliaan. Ook Tyrell Malacia verscheen aan de aftrap. Antony betaalde het vertrouwen van zijn oefenmeester terug met een doelpunt. Hij opende na 35 minuten op aangeven van Rashford de score. Niet heel lang daarvoor dacht Arsenal op voorsprong te komen, maar een treffer van Gabriel Martinelli werd afgekeurd wegens een vermeende overtreding van Martin Ødegaard op Christian Eriksen.

Bekijk ook: Antony slaat meteen toe en treedt in voetsporen Van de Beek

Rashford

In de tweede helft mocht Arsenal wél juichen. En dat was verdiend. De Londenaren kwamen een stuk sterker uit de kleedkamer en drongen de thuisploeg ver terug. Dat resulteerde na een kwartier in de gelijkmaker van Bukayo Saka, die de bal pardoes voor zijn voeten kreeg en 'm in het zo goed als lege doel schoof. Antony was een paar minuten daarvoor naar de kant gehaald. Heel lang kon Arsenal echter niet genieten van de gelijkmaker. Zes minuten later ontplofte Old Trafford voor de tweede keer. Bruno Fernandes zette Rashford met een schitterende pass voor de doelman. De Engelsman bleef ijzig kalm en bezorgde zijn ploeg een nieuwe voorsprong.

Diezelfde Rashford speelde misschien wel zijn beste wedstrijd sinds lange tijd. Een kwartier voor tijd mocht hij wederom juichen, nadat Eriksen hem een niet te missen kans gunde. Daarmee bepaalde Rashford de eindstand op 3-1. Manchester United boekte zodoende de vierde overwinning op rij. De ploeg van Ten Hag komt daardoor op twaalf punten, slechts drie minder dan Arsenal, dat ondanks de nederlaag op Old Trafford koploper blijft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen