Noppert over Ajax en voorselectie Oranje: "Ik dacht een grapje"

4 september 2022, 19:14   Bijgewerkt: 29 december 2022, 11:42

SC Heerenveen is na vijf competitiewedstrijden nog altijd ongeslagen. Dat hebben de Friezen grotendeels te danken aan Andries Noppert. De boomlange doelman hield al vier keer zijn doel schoon. Volgende week wacht een bezoek aan [a,https://www.footballtransfers.com/nl/teams/nl/ajax,_blank,Ajax]. Daarna misschien wel een uitverkiezing voor Oranje...

De regerend landskampioen is de enige ploeg zonder puntenverlies in de Eredivisie. Zaterdag was Ajax nog met duidelijke cijfers te sterk voor SC Cambuur (4-0). Trainer Henk de Jong was na afloop opgelucht dat hij het bezoek aan de Johan Cruijff ArenA achter de rug had. Hij vindt er 'niets aan'. Noppert staat er anders in. "We hebben de trainer van Go Ahead meegenomen, we weten dus hoe het moet tegen Ajax", zei Noppert na afloop van het thuisduel met NEC voor de camera's van ESPN. Met Van Wonderen aan het roer hield Go Ahead Ajax vorig seizoen in de Johan Cruijff ArenA op een 0-0 gelijkspel. In Deventer werden de Amsterdammers met 2-1 verslagen.

"Je moet er niet met knikkende knieën naartoe gaan", aldus Noppert. Als er één speler van SC Heerenveen momenteel blaakt van het zelfvertrouwen, is dat natuurlijk Noppert. De Friezen kregen tot op heden slechts één treffer om de oren. Ook in de thuiswedstrijd tegen NEC was er een belangrijke rol weggelegd voor Noppert, wiens week natuurlijk niet meer stuk kan. De doelman kreeg vrijdag te horen dat hij in de voorselectie van het Nederlands elftal zit voor de Nations League-duels met Polen en België. "Ik hoorde het nu van de teammanager. We lopen met z'n allen al een tijdje te dollen, dus ik dacht dat hij een grapje maakte. Het bleek toch allemaal echt te zijn."

Concurrentie

Noppert rekent zichzelf echter nog niet rijk. De concurrentie is immers niet gering. Bondscoach Louis van Gaal heeft in zijn voorselectie ook plek voor Jasper Cillessen, Justin Bijlow, Remko Pasveer en Mark Flekken. "Ik ben heel nuchter. Het is hartstikke leuk, maar je hebt nog niks", zei Noppert. "Ik moet ervoor zorgen dat ik wedstrijden goed blijf spelen. Dat is het enige wat ik kan doen." Tegen NEC voorkwam hij met onder meer een fabelachtige redding op een poging van Elayis Tavsan dat SC Heerenveen voor het eerst dit seizoen verloor. "Ik sta ervoor om ballen tegen te houden, maar dit zijn wel de mooiere reddingen die je kunt maken."

Lees ook: Oranje-keepers Noppert en Cillessen laten zich zien tegen elkaar

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen