Oranje-keepers Noppert en Cillessen laten zich zien tegen elkaar

4 september 2022, 17:03   Bijgewerkt: 4 september 2022, 17:09

SC Heerenveen heeft voor de derde keer dit prille seizoen met 0-0 gelijkgespeeld, mede doordat tegenstander NEC niet kon profiteren van de rode kaart van Heerenveen-speler Halilovic in de 62e minuut. Het was een ontmoeting tussen de potentiële doelmannen van het Nederlands elftal.

Heerenveen kreeg dit seizoen pas één tegendoelpunt te verwerken (penalty Burak Yilmaz tegen Fortuna Sittard, red.). In de andere vier wedstrijden hield Heerenveen-doelman Andries Noppert steeds de 'nul'. Het goede keeperswerk van Noppert is ook bij bondscoach Louis van Gaal opgevallen en beloond met een plaats in de voorselectie van het Nederlands elftal. De loopbaan van Noppert mag best opmerkelijk genoemd worden.

Ooit begonnen bij Heerenveen trachtte de goalie na omzwervingen bij NAC Breda en het Italiaanse Foggia zijn carrière weer een impuls te geven bij FC Dordrecht, maar kwam bij de Schapenkoppen niet verder dan twee wedstrijden en eindigde zijn periode aldaar in juli 2020. In januari 2021 pikte Go Ahead Eagles de clubloze keeper op. In Deventer ontpopte Noppert zich vorig seizoen onder Kees van Wonderen tot een uitstekende doelman. Het wekte dan ook geen verbazing dat Van Wonderen de inmiddels transfervrije goalie meenam naar Friesland.

Bij NEC was er het basisdebuut van Nani Landry Dimata, voetbalnaam Nani,  die wordt gehuurd van het Spaanse Espanyol. Nani is een bij Anderlecht opgeleide Belg die qua fysiek wel wat weg heeft van Romelu Lukaku, de spits zal nog flink wat stappen moeten maken om net zo goed te worden als zijn landgenoot. Wel kreeg Nani nog een goede kopkans, maar deze ging naast. De ploeg uit Nijmegen kon nog we verwijzen naar de zware uitbeurt bij AZ Alkmaar van afgelopen donderdag. Het zal ook de reden zijn dat het niet tot een echt slotoffensief kwam.

Zaterdag wacht Heerenveen een pittige klus op bezoek bij Ajax, daar zal het ongetwijfeld vooraf tekenen voor een gelijkspel. NEC treedt dan thuis aan tegen Fortuna Sittard.

Opstellingen en beoordelingen*

SC Heerenveen: Noppert 7; Van Beek 6,5, Bochniewicz 6, Van Aken 6; Van Ewijk 7, Haye 5 (87. Ali), Tahiri 5,5, Halilovic 5, Köhlert 5,5 (87. Kaib); Sarr 5,5, Van Hooijdonk 5 (64. Olsson).

NEC Nijmegen: Cillissen 6,5; Van Rooij 6, Marquez 6, Kramer 6, Verdonk 6 (63. Cissoko); Proper 5,5 (76. Bruijn), Duelund 6 (84. Marques), Schøne 5; Tavsan 6,5, Nani 5,5, Elkarouani 5,5.

Man of the match: Noppert

*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen