Dit deden de Europese opponenten van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ

4 september 2022, 21:05

Nu het Eredivisie-weekend erop zit, maken we ons op voor de eerste speelronde in de groepsfase van de Europese toernooien. Ajax, Feyenoord, PSV en AZ zullen gebrand zijn om de Europese topprestaties van de Nederlandse clubs vorig jaar voort te zetten in het nieuwe seizoen. Wat deden hun tegenstanders in hun eigen competities? FCUpdate.nl zet de resultaten op een rijtje.

Ajax

De Amsterdammers starten woensdag hun groepsfase met een thuisduel tegen het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst. De Schotten, vorig jaar verliezend finalist in de Europa League, schakelden in de voorronde PSV uit en mag voor het eerst in twaalf jaar weer meedoen op het hoogste Europese podium. The Gers beleefden een pijnlijke generale, door zaterdagavond The Old Firm tegen Celtic met maar liefst 4-0 te verliezen. Van Bronckhorst gaf al aan dat het vertrouwen door dit resultaat bepaald niet optimaal is bij zijn ploeg, aan Ajax de taak daar maximaal van te profiteren.

Lees ook: Van Bronckhorst aangeslagen richting ontmoeting met Ajax

PSV

Ook de Eindhovenaren mogen met een thuisduel aan hun Europese campagne beginnen. Het Noorse FK Bodø/Glimt komt op bezoek. De ploeg van trainer Kjetil Knutsen baarde vorig seizoen vooral opzien met een 6-1 overwinning in de groepsfase van de Conference League op de latere winnaar, het AS Roma van Jose Mourinho. In eigen land staat Bodø/Glimt tweede, tien punten achter lijstaanvoerde Molde. Zaterdag had de club de kans ietwat terug te komen in een rechtstreeks thuisduel met de koploper, maar Molde stapte met een 1-4 overwinning van het veld.

Feyenoord

AZ

In de Conference League wordt Nederland dit seizoen vertegenwoordigd door AZ. De Alkmaarders gaan beginnen met een uitwedstrijd bij het Oekraïense Dnipro-1. Deze club is feitelijk een doorstart van de in verval geraakte club Dnjepr Dnjepropetrovsk.Ondanks de Russische inval, die nog altijd gaande is, heeft Oekraïne de competitie gewoon van start laten gaan dit seizoen. Dnipro-1 is daarin na twee wedstrijden nog altijd ongeslagen. Tegen Veres Rivne werd zaterdag een 2-0 thuisoverwinning behaald door het elftal van trainer Oleksandr Koetsjer. Het staat daardoor nu derde in de Oekraïense Premier League achter Zorya Luhansk en Shakhtar Donetsk, waarbij aangetekend dat die beide clubs een wedstrijd meer speelden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen