Hilarisch: keeper krijgt rood in FA Cup voor plasje langs het veld

4 september 2022, 15:50

Een zeer opmerkelijke rode kaart in de FA Cup: Blackfield & Langley FC-keeper Connor Maseko werd dit weekend van het veld gestuurd in de eerste ronde van het Engelse bekertoernooi. Een kwartier voor het einde moest de goalie zo nodig naar het toilet, dat hij besloot om zijn plasje in een heg langs het veld te doen. De arbiter stuurde hem daarop weg met een rode kaart.

De bal ging uit voor een doeltrap, wat voor Maseko een goed moment was omdat het spel stillag. Hij ging de heg in en deed zijn behoefte, omdat hij heel nodig moest. De spelers begonnen zich af te vragen wat hij ging doen was en vroegen het ook aan de scheidsrechter. Die besloot na de actie van de keeper om hem met een rode kaart weg te sturen.

Ook die actie van de arbiter zorgde voor behoorlijk was ophef. "Ik was niet wat ik zag, ik was stomverbaasd", reageerde Conor McCarthy, de assistent-manager tegenover de BBC over de rode kaart. "We hadden de rode kaart niet zien aankomen." Met een man minder op het veld lukte het zijn ploeg om de stand doelpuntloos te houden, waardoor een replay komt voor het duel tussen de clubs uit de lagere niveaus in Engeland.

Voor die terugwedstrijd is al de nodige hilariteit de ronde gegaan. Blackfield tweette bijvoorbeeld: 'Tot dinsdagavond, hopelijk zijn er genoeg plaspauzes onderweg.' Ook opponent Shepton Mallet FC grapte over de 'plasgate' en dat er wellicht wedstrijdsponsoren zich aanbieden. 'Loodgieters, profiteer ervan!', stond er te lezen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen