Fortuna-spits Yilmaz bijt van zich af: "Ik ben geen trainer, geen tiran"

4 september 2022, 15:25

Fortuna Sittard-aanvaller Burak Yilmaz (37) heeft alle kritiek aan zijn adres weerlegd. Er werd gespeculeerd dat de spits ontzettend veel invloed heeft bij de hekkensluiter van de Eredivisie, maar zelf is hij zich daar niet zo van bewust. "Ik ben de trainer niet en wil dat ook niet zijn, wat er ook wordt gesuggereerd."

Dat vertelt hij tegenover Voetbal International over de rol die hij heeft binnen Fortuna Sittard. "De komende twee jaar ben ik nog voetballer, daarna wordt het pas tijd voor een nieuwe rol", doelt hij op de mogelijkheid dat hij trainer zou worden van Fortuna. Dat Sjors Ultee al na drie duels werd ontslagen, kwam ook niet uit zijn koker. "Van mij had hij niet weg gehoeven. Maar ook dat is voetbal."

Ook kwam het incident met spitsentrainer Frank Demouge ter sprake in het vraaggesprek. De spits erkent dat er een ruzie was na de uitwedstrijd bij sc Heerenveen, maar dat werd later door beide heren bij de eerstvolgende training uitgesproken. "We moeten nu zorgen dat we bij elkaar blijven, als team. We zitten allemaal in dezelfde boot", benadrukt Yilmaz, die erkent dat de nieuwe situatie in Sittard wel wennen is.

Lees ookVI brengt bizarre details in Yilmaz-soap naar buiten

"Voor mij en voor de club. Dat is logisch. Maar ik ben niet bezig met mezelf, alleen met Fortuna. Ik ben geen trainer, geen tiran. Ik doe gewoon mijn best en wil deze club vooruit helpen", aldus de routinier, die met zijn club na vijf duels nog puntloos onderaan de Eredivisie bungelt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen