Feyenoord-target Zerrouki blijft bij FC Twente: "Wilde die stap maken"

4 september 2022, 12:37

Ramiz Zerrouki was zaterdagavond een van de uitblinkers bij FC Twente, dat met een 2-1 zege op PSV een prachtig weekend beleeft. De Algerijn stond de afgelopen maanden nadrukkelijk in de belangstelling van Feyenoord, maar zag een overgang uiteindelijk afketsen op de hoge transfersom die de Tukkers voor hem verlangden. Tegenover De Telegraaf spreekt de middenvelder openlijk over zijn aanvankelijke teleurstelling, maar geeft hij ook aan de knop daarna weer te hebben omgezet.

"Ik wilde die stap maken, omdat het goed was voor mijn ontwikkeling. Maar het is geen straf om hier te zijn. Als je ziet hoe we deze wedstrijd met z'n allen vechten. Dan is het heerlijk om in dit team te spelen", aldus Zerrouki, die ook inging op de ongekende productie van teamgenoot Vaclav Cerny in de afgelopen wedstrijden. "Ik ben blij voor hem. Hij komt van ver. Het zou goed zijn als hij dit weet vast te houden."

De wedstrijd tegen PSV vormde voor Twente een absoluut hoogtepunt van het nog prille seizoen, waarin het in de voorrondes van de Conference League nipt werd uitgeschakeld door Fiorentina. In de Eredivisie staat de ploeg van Ron Jans nu vierde, mede doordat het vorige week tegen FC Volendam tegen het enige puntverlies aanliep (1-0). Zerrouki baalt nog altijd van die wedstrijd: "Natuurlijk verlies je wedstrijden in een seizoen, maar het mag niet op deze manier."

Eredivisiestand

Over de klassering waar FC Twente dit seizoen voor kan gaan, is Zerrouki ook duidelijk: "Ik denk dat we met AZ en misschien ook Feyenoord moeten gaan strijden om plek drie, vier en vijf." Ambities genoeg dus, maar als Zerrouki het niveau dat hij tegen PSV haalde weet vast te houden, dan heeft Jans alle reden om deze woorden te onderschrijven. En zal de belangstelling van grotere clubs in de diensten van de Algerijn in de komende transferperiodes alleen maar groter worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen