'Wanprestatie en chaos bij PSV, geen vuiltje aan de Feyenoord-lucht

4 september 2022, 11:33   Bijgewerkt: 4 september 2022, 12:37

PSV leed zaterdagavond de eerste nederlaag in de Eredivisie, terwijl Feyenoord enigszins moeizaam won van Go Ahead Eagles (3-4). De Rotterdammers gaan daarmee wel over de Eindhovenaren heen op de ranglijst en maakten ondanks de drie tegengoals een behoorlijke indruk. FCUpdate.nl maakt een rondje langs de media over de twee topclubs. 

'Danilo maakte het verschil voor de Rotterdammers', vond De Telegraaf, dat ook Sebastian Szymanski een goede wedstrijd vond spelen in Deventer. 'Met een geweldig afstandsschot en een schier achteloze assist bewees de van Dinamo Moskou overgekomen middenvelder tegen Go Ahead Eagles op niet mis te verstane wijze zijn waarde voor de Rotterdammers.' Voor PSV was de ochtendkrant juist kritisch. 'PSV bij eerste serieuze Eredivisie-test onderuit', was de kop. 'PSV werd regelmatig overlopen door het in de hoogste versnelling spelende FC Twente. (…) De manier waarop Vaclav Cerny na een mistrap in tweede instantie alle tijd en ruimte kreeg om nog eens aan te leggen was ontluisterend.'

Ook het Algemeen Dagblad is kritisch op de ploeg van Ruud van Nistelrooij en noemt het een 'wanprestatie'. 'De chaos was na een halfuur wel zo'n beetje compleet voor PSV in de Grolsch Veste: Joey Veerman ramde woedend een bal weg, Armando Obispo gebaarde met zijn handen dat hij wel wat meer gecoacht wilde worden door zijn medespelers. Het leek ook nergens op wat PSV de eerste helft liet zien tegen FC Twente.' Feyenoord begon slecht, maar daarna 'was er eigenlijk vuiltje aan de lucht', vond het AD over het veldspel van de ploeg van Slot.

Het Eindhovens Dagblad stelt dat ook de directie dit verlies zich moet aanrekenen, omdat de verdediging niet op kampioensniveau is. Ook oordeelde het medium hard en noemde het 'bijna een collectieve wanprestatie' voor de pauze, waarbij ook het gebruik aan bezieling ontbrak. RTV Rijnmond vond dat de fraaie kopbal van Danilo (2-2) cruciaal was voor het goede resultaat van de Rotterdammers.

Voetbal International constateert dat Feyenoord meer punten heeft dan het zo geroemde PSV. "Feyenoord kan tevreden zijn over het veldspel over het grote deel van de wedstrijd, al incasseerden ze wel drie tegengoals tegen de puntloze hekkensluiter", analyseerde journalist Martijn Krabbedam. "Natuurlijk moet het beter, maar het voetbal is bemoedigend. Ik vond dat Feyenoord goed speelde. (…) Het voetbal dat steeds beter wordt, het vertrouwen dat steeds beter wordt. Een goede wedstrijd in Rome zal helpen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen