Ongekende transferpaniek bij Chelsea: 400% winst in drie maanden

4 september 2022, 10:23

Chelsea was op de slotdag van de transfermarkt ongekend in paniek. The Blues zochten tevergeefs een nieuwe middenvelder, mede vanwege de blessure van N'Golo Kante. Edson Alvarez (Ajax) en Ibrahim Sangaré (PSV) waren geen opties en eerder zette ook Frenkie de Jong een streep door een overgang. En dus kwam er een bizar transfervoorstel.

Southampton's Romeo Lavia kwam last minute op het lijstje van Chelsea en dat is zeer opmerkelijk: in juli maakte hij namelijk nog de overstap van Manchester City naar The Saints. Destijds werd er ruim twaalf miljoen euro betaald voor de verdedigende middenvelder, inmiddels zou het bod meer dan vierhonderd procent hoger liggen vanuit Chelsea, weet transferspecialist Fabrizio Romano. 

Er zou op Deadline Day meer dan vijftig miljoen euro zijn geboden op de middenvelder, die in de eerste weken een goede indruk maakt in de Premier League. Het bod werd echter afgewimpeld door Southampton, waardoor Chelsea opnieuw een deurtje verder moest kijken. Dat deed het uiteindelijk met succes, want Denis Zakaria werd gehuurd van Juventus als stand-in van Kanté.

Lees ook: Ajax en PSV blij: Chelsea laat Álvarez en Sangaré links liggen

Overigens had het kopen van Lavia voor Chelsea mogelijk maar weinig uitkomst geboden. Net als Kanté is hij deze week geblesseerd geraakt en is in elk geval zes weken niet inzetbaar. Kanté is in die periode vermoedelijk wel weer terug, al duurt het ook bij hem nog wel tot begin oktober. Manchester City heeft met 46 miljoen euro overigens nog wel een terugkoopoptie en had voor de deal kunnen gaan liggen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen