Bizarre statistiek: niet één overtreding FC Volendam bij 4-0 verlies

5 september 2022, 09:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Volendam ging zaterdagavond pijnlijk met 4-0 onderuit op Het Kasteel. De ploeg van Wim Jonk kreeg amper voet aan de grond op Rotterdamse bodem, maar heeft Sparta niet geprobeerd met overtredingen uit het spel te krijgen: Het Andere Oranje maakte namelijk niet één (!) overtreding.

Dat blijkt uit cijfers van Opta Sports, waarvoor deze statistiek een primeur is. De statistiek wordt sinds het seizoen 2010/11 bijgegehouden en sindsdien is het nooit eerder voorgekomen dat een ploeg uitkwama op nul overtredingen. Het enige wat de formatie van Jonk tegen de regels deed was eenmaal buitenspel staan, maar dat wordt niet gerekend over overtreding.

Scheidsrechter Edwin van der Graaf trok in het hele duel dan ook geen kaarten (aan beide kanten niet). Sparta kwam met vijf overtredingen overigens ook relatief laag uit. Ter vergelijking: SC Cambuur verloor met dezelfde cijfers in Amsterdam en had daarbij zeven overtredingen nodig – evenveel als de thuisclub. Bij Go Ahead Eagles – Feyenoord (11-9) en FC Twente – PSV (8-17) lag het totaal aan overtredingen nog véél hoger.

Lees ook: FC Volendam stunt en haalt Nederlands talent van Chelsea binnen

Wim Jonk ontevreden

De verantwoordelijke coach Wim Jonk kon na de nederlaag moeilijk tevreden zijn, maar noteerde voor de pauze wel vijf honderdprocentkansen voor zijn ploeg. "Daar moet je er minimaal een of twee van benutten", vond hij tegenover ESPN. "Daarbij geef je ook nog een doelpunt weg uit een eigen kans. We stonden niet goed toen hun keeper snel schakelde. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren." De fouten op dit niveau worden hard afgestraft, zeker als je zelf niet scoort. "Uiteindelijk staat er 4-0 op het bord. Dus wat heb je dan te zeuren", vroeg hij zich hardop af.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen