Frenkie de Jong en Memphis krijgen slecht nieuws bij FC Barcelona

4 september 2022, 10:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona rekende zaterdagavond overtuigend af met Sevilla (0-3) en had daarbij de hulp van Memphis Depay niet nodig, terwijl Frenkie de Jong nog een half uur mocht invallen. Na de wedstrijd gaf trainer Xavi grote complimenten uit aan Gavi, normaliter de grote concurrent op het middenveld voor Frenkie. Hetzelfde gebeurde met een concurrentie van Memphis. 

Hoewel de oud-Ajacied ditmaal Pedri kwam vervangen en twee weken geleden nog op de plaats van de geschorste Sergio Busquets speelde, lijkt Gavi de enige basisklant op het middenveld met wie Frenkie de concurrentie nog serieus aan kan gaan. Toch heeft het er alle schijn van dat Xavi ook hem niet snel uit de belangrijkste basiself gaat halen, want de oefenmeester was zaterdagavond vol lof over hem.

"Hij werkt ontzettend hard, toont discipline en is het hart van de ploeg", begon Xavi tegenover Marca zijn lofzang. "Hij was de beste speler op het veld, vanwege zijn intensiteit, vechtlust, passing en hoge pressie. Hij heeft zijn hart in zijn benen. Dat verbaast me overigens niet, want ik zie hem elke dag trainen." Gavi bleef dan ook negentig minuten op het veld staan tegen Sevilla.

Ook over de samenwerking met Busquets en Pedri was de oefenmeester content. "Ze deden het ontzettend goed en werden geholpen door de vleugelspelers", zei hij over de drie middenvelders, die er vier van Sevilla tegenover zich hadden. Dat was verrassend, omdat de formatie van Julen Lopetegui normaliter in een 4-3-3 voor de dag komt, maar ditmaal met een 4-4-2 op de proppen kwam. Volgens Xavi hebben de drie middenvelders van FC Barcelona zich uitstekend laten zien.

Lees ook: Xavi daagt Memphis Depay uit bij FC Barcelona

Memphis Depay

Hoewel er met Ferran Torres en Ansu Fati twee verse aanvallers in de ploeg kwamen, zat Memphis Depay zoals elke officiële wedstrijd tot dusver negentig minuten op de bank. De Nederlander kan op links uit de voeten, maar uitgerekend de man die daar stond, kreeg ook complimenten van Xavi. "Ik ben een liefhebber van Ousmane Dembélé. Hij helpt ook de rest van het team uitstekend met zijn verdedigende bijdrages, net als Raphinha en Robert Lewandowski. We hebben spelers die het verschil kunnen maken en Ousmane is zeker een van hen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja, nu weten we het wel. Keuze van de spelers en dus ophouden met dit gezeik😇

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen