Barça wint met invaller De Jong: Koundé cruciaal tegen oude club

3 september 2022, 22:53

FC Barcelona heeft zaterdagavond geen moeite gehad met Sevilla. Memphis Depay en Frenkie de Jong zagen vanaf de bank hoe hun ploeggenoten de traditioneel moeilijke uitwedstrijd in Andalusië naar zich toe trokken. Na negentig minuten stond er een 0-3 stand op het scorebord, met dank aan Jules Koundé, voor wie het een speciaal duel was.

De verdediger speelde afgelopen seizoen nog in het zuiden van Spanje, maar maakte voor vijftig miljoen euro de overstap naar Camp Nou. De eerste weken mocht hij alleen trainen. Omdat er problemen waren met het salarishuis van de club, werd hij het kind van de rekening. Het zorgde voor frustratie bij hem, maar ook bij trainer Xavi. Zaterdagavond liet de mandekker zien waarom de oefenmeester hem zo graag wilde inzetten. Hij stond met twee assists aan de basis van de zege.

Na ongeveer twintig minuten spelen brak Raphinha de ban voor Barça door een rebound van dichtbij binnen te koppen. Nog voor rust werd de marge verdubbeld door Robert Lewandowski, die de bal ontving van Koundé. De Fransman was in de vijftigste minuut weer van onschatbare waarde. Bij de derde treffer van de Catalanen kopte hij de bal door naar Eric Garcia, die zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal maakte. Sevilla wist daar weinig tegenover te zetten, waardoor het geen moment spannend werd.

Xavi kon na de derde wedstrijd alvast vooruit denken en besloot daarom om meerdere wissels door te voeren. Na een uur spelen kwamen Frenkie de Jong, Jordi Alba en Ferran Torres binnen de lijnen. Met nog een kwartier op de klok mocht ook Ansu Fati nog even meedoen. Met de nieuwkomers op het veld veranderde de stand niet meer. Barça heeft na vier wedstrijden tien punten. De achterstand op koploper Real Madrid bedraagt twee punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen