PSG mag koningskoppel bedanken; Bosz imponeert met Lyon

3 september 2022, 22:52

Paris Saint-Germain blijft ongeslagen in de Ligue 1. De regerend kampioen van Frankrijk was heer en meester tegen Nantes, maar deed het qua score relatief rustig aan. Door twee doelpunten van Kylian Mbappé en een treffer van Nuno Mendes werd het uiteindelijk 0-3.

Na achttien minuten mochten de bezoekers uit Parijs voor het eerst juichen. Mbappé scoorde na een assist van Messi. Niet lang daarna leek de wedstrijd al gespeeld, toen Nantes verder moest met tien man. Fabio kreeg de rode kaart te zien na een harde overtreding. De thuisploeg wist de achterstand daarna behoorlijk lang miniem te houden, maar tien minuten na rust werd de marge toch verdubbeld. Weer was het de Franse superster die een pass van Messi promoveerde tot assist.

Christophe Galtier voelde aan dat het niet meer fout kon gaan en besloot daarom wat te wisselen. Onder andere Mbappé ging naar de kant voor Neymar, die niet veel later dicht bij de derde treffer was. Hij schoot de bal van dichtbij op de paal, maar de rebound ging via Mendes wel tegen de touwen. Daardoor blijft de ploeg, samen met Olympique Marseille, koploper in de Ligue 1.

Peter Bosz

Olympique Lyon pakte ook weer drie punten. Peter Bosz presteerde afgelopen seizoen teleurstellend met zijn ploeg, maar deze jaargang lijkt alles anders. Na vijf wedstrijden zijn er dertien punten bij elkaar gespeeld. Zaterdagavond was Angers niet bij machte om serieus tegenstand te bieden. Het werd 5-0. Karl Toko Ekambi was de grote man met twee doelpunten. Alexandre Lacazette, Castello Lukeba en invaller Moussa Dembélé kwamen ook allemaal op het scorebord.

Het was de grootste overwinning van seizoen van Les Gones en ook een evenaring van de grootste zege tot dusver in het Bosz-tijdperk. Vorig seizoen wist de ploeg met 6-1 te winnen van Girondins Bordeaux. De vijfklapper betekent dat de Nederlandse oefenmeester nog altijd ongeslagen is met Lyon, dat deze zomer grote namen terughaalde met Lacazette en Corentin Tolisso. Het duo staat met de ploeg op een derde plaats, al heeft het nog een wedstrijd tegoed ten opzichte van de nummers één en twee. Bosz en zijn manschappen kunnen dus op gelijke hoogte komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen