Van Nistelrooij hard voor verliezend PSV: "Dit is een heel dure les"

3 september 2022, 22:30

Ruud van Nistelrooij was zaterdagavond niet te spreken over de prestatie van zijn PSV. De ploeg uit Eindhoven ging op bezoek bij FC Twente met 2-1 onderuit na een zeer zwakke eerste helft. De oefenmeester liet zijn frustratie na afloop van de wedstrijd duidelijk blijken.

"Hoe we ons in de eerste helft presenteerden, dat was zeer onder de maat", aldus Van Nistelrooij bij ESPN. "Als je ziet hoe we het na de rust met zijn allen doen, daar gaat het om. Dan weet je meteen wat je hebt laten liggen in de eerste helft. We draaiden de wedstrijd nog bijna naar een gelijkspel. Maar dat hebben we in de eerste helft nagelaten. Dat geldt voor alle spelers. Dat is zeer kwalijk, want we betalen de prijs door nul punten mee te nemen."

Van Nistelrooij had zijn manschappen vooraf gewaarschuwd dat een bezoekje aan de Grolsch Veste geen gemakkelijk karwei is. "Je weet dat je er moet staan als je hier komt. Het is niet alleen het voetballende gedeelte. Dan moet je je mannetje staan en dat is veel te weinig gedaan. Als jet het verschil tussen de eerste en tweede helft ziet, weet je dat het kan. Maar je moet het negentig minuten doen, anders kost het dure punten. Iedereen moet voor zich nadenken over wat er hier is gebeurd."

Lees ook: Gakpo ontkent opvallend gerucht: "Weet mijn zaakwaarnemer ook"

PSV heeft weinig tijd om zichzelf op te richten na de zeperd in Enschede. De pijlen moet namelijk alweer gericht worden op FK Bodø/Glimt, de tegenstander van aanstaande donderdag (18.45 uur) in de groepsfase van de Europa League. Daarna wacht in de competitie een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. In het eigen Philips Stadion zal PSV er wel moeten staan. "Dit komt hard aan, het is een dure les. Dat mag nooit meer voorkomen", besloot van Nistelrooij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

misschien de volgende keer die max eens op de bank laten beginnen!! alhoewel ik obispu ook zwaar waardeloos vond!!

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nog niet 1 keer de "nul" gehouden in alle wedstrijden tot nu toe. Verdediging mist persoonlijkheid en kwaliteit.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen