Feest op het Kasteel: Sparta wint met ruime cijfers van Volendam

3 september 2022, 21:57   Bijgewerkt: 3 september 2022, 22:04

Sparta Rotterdam heeft de zege van afgelopen weekend een goed vervolg gegeven. Waar de ploeg van Maurice Steijn in de vorige speelronde met 0-1 te sterk was voor Go Ahead Eagles, werd FC Volendam nu met 4-0 aan de kant gezet. Een hoofdrol was weggelegd voor Nick Olij. De doelman was namens Sparta de man die Volendam het scoren belette én de assist verzorgde bij de 1-0 van Vito van Crooij.

Het duel tussen de beide middenmoters kende een open begin. Aan beide kanten van het veld waren opgelegde kansen te bespeuren, maar aan beide kanten stonden eveneens prima doelmannen die hun kooi knap schoon wisten te houden. Zo hield Olij Robert Mühren en Henk Veerman van scoren af en wist Filip Stankovic datzelfde te presteren bij een kopbal van Joshua Kitolano en een geplaatst schot van Tobias Lauritsen. Alsnog moest Stankovic zijn meerdere erkennen in zijn collega aan de andere kant, nadat Vito van Crooij met zijn derde seizoenstreffer Sparta op voorsprong had gezet.

Het was te danken aan de snelle en zorgvuldige spelhervatting van doelman Olij én de onoplettendheid van de Volendamse defensie dat van Crooij zijn loopactie kon promoveren tot doelpunt. Volendam had voor de pauze het evenwicht terug moeten brengen, maar Mühren wist een knappe actie van Carel Eiting niet te belonen. Voor open doel liet hij zich aftroeven door Sparta-linksback Michael Pinto. 

Sparta had in de tweede helft nauwelijks iets te duchten van Volendam, dat verdedigend teveel steken liet vallen. Nadat Sven Mijnans en debutant Koki Saito het veld in waren gekomen, begon Sparta ook daadwerkelijk het speloverwicht uit te drukken in doelpunten. Met name op de dribbels van de kleine Japanner kreeg de Volendammer defensie nauwelijks grip. Met twee directe assists was hij grotendeels verantwoordelijk voor de drie treffers die volgden. De samenwerking met Pinto verliep aan die linkerkant gesmeerd en Lauritsen kon daar tweemaal van profiteren.

Een andere invaller, Mijnans, mocht de vierde treffer aantekenen. Volendam stond erbij en keer ernaar. Lequincio Zeefuik kon het leed wat verzachten kort voor het eindsignaal, maar Olij was deze avond niet te passeren. Zure druiven voor Volendam, waar Stankovic andermaal liet zien dat Volendam, ondanks de vele tegendoelpunten, over een prima doelman beschikt.

Vrijdag wacht Go Ahead Eagles in eigen huis. Sparta geniet de smaak van twee zeges op rij en overtuigde met name in de tweede helft. Met het getankte vertrouwen wacht volgende week zondag de derby in de Kuip. Dan is Feyenoord de tegenstander.

Opstellingen en beoordelingen*

Sparta Rotterdam: Nick Olij 8,5; Shurandy Sambo 6,5; Bart Vriends 6,5; Mike Eerdhuijzen 6,5 (76. Adil Auassar -); Mica Pinto 7; Jonathan de Guzman 7 (73. Jeremy van Mullem -); Younes Namli 6,5 (66. Koki Saito 7,5); Joshua Kitolano 7; Tobias Lauritsen 8; Arno Verschueren 6,5 (66. Sven Mijnans 7,5); Vito van Crooij 7. 

FC Volendam: Filip Stankovic 7; Achraf Douiri 5,5 (46. Walil Ould-Chikh 6); Brian Plat 5,5; Damon Mirani 6; Derry John Murkin 6; Benaissa Benamar 6 ; Robert Mühren 5 (60. Gaetano Oristanio 6); Carel Eiting 7 (87. Imran Nazih -); Darryl van Mieghem 6 (60. Bilal Ould-Chikh 6,5); Henk Veerman 5; Ibrahim El Kadiri 5,5 (79. Lequincio Zeefuik -)

Man of the Match: Nick Olij

*spelers moeten minimaal twintig minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen