Cerný schiet Twente langs PSV in wedstrijd met twee gezichten

3 september 2022, 21:05

FC Twente heeft zaterdagavond in een volle Grolsch Veste een knappe zege geboekt op PSV (2-1). Václav Cerný was de grote man aan de zijde van de Tukkers met twee doelpunten in een wedstrijd waarin Twente voor de rust volledig domineerde, maar de Eindhovenaren in de tweede helft goed terugkwamen. Hierdoor zet Twente de goede start van de Eredivisie voort met twaalf punten uit vijf wedstrijden en leidt PSV het eerste puntverlies in de competitie. 

In de openingsfase van de wedstrijd namen beide ploegen niet veel risico. Bij vlagen was er degelijk positiespel te zien en was het tempo aardig, maar tot grote kanten kwamen beide ploegen niet. In de zeventiende minuut van de wedstrijd werd de wedstrijd echter helemaal opengebroken. Een goede voorzet van Gijs Smal leek door Cerný na een slechte aanname niks op te leveren, maar in tweede instantie kreeg de Tsjech de bal toch lanks Benitez en schoot hij zijn ploeg op voorsprong. 

PSV kwam vervolgens met hernieuwde energie uit de kleedkamers en wist vaker onder de druk van de Tukkers uit te voetballen. Toch leverde dit in de eerste tien minuten van de tweede helft nog geen grote kansen op. In de 54e minuut was het echter Guus Til die met zijn eerste doelpunt van het seizoen voor de aansluitingstreffer zorgde. Nadat hij goed in de zestien meter werd aangespeeld wist hij de bal op gelukkige wijze via Gijs Smal in het doel te krijgen, waardoor de wedstrijd weer helemaal open lag. Het wedstrijdbeeld was vervolgens vrij eenzijdig, met PSV als dominante partij. De ploeg van Van Nistelrooij wist de duels nu wel te winnen en ging hard op jacht naar de gelijkmaker. Ron Jans greep vervolgens in de 62e minuut in en bracht met de ervaren Wout Brama en de snelle Virgil Misidjan nieuwe energie in de ploeg, waarna de wedstrijd gelijk op ging. 

Opstellingen en beoordelingen*

FC Twente: Lars Unnerstall  7, Joshua Brenet 7, Mees Hilgers 7, Robin Pröbber 6.5, Gijs Smal 7.5, Daan Rots 6.5 (58. Wout Brama 6), Mathias Kjolo 7, Ramiz Zerrouki 8, Christos Tzolis 7 (93. Denilho Cleonise) , Ricky van Wolfswinkel 7, Václav Cerný 8.8 (62. Virgil Misidjan 6)

PSV: Walter Benitez 7, Jordan Teze 5.5 (55. Philip Mwene 6), Armando Obispo 6.5, André Ramalho 6.5, Philipp Max 5.5 (77. Ki-Jana Hoever) , Joey Veerman 5, Ibrahim Sangaré 6 (87. Savio), Guus Til 6.5 (55. Anwar El-Ghazi 6), Johan Bakayoko 7 (55. Yorbe Vertessen 6.5), Xavi Simons 6.5, Cody Gakpo 6.

Man of the Match: Václav Cerný

*spelers moeten minimaal twintig minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

undertaker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat was dit psv slecht zeg. Max obispu zwaar waardeloos gakpo veel te egoïstisch sangare hadden ze toch beter kunnen verkopen. Xavi bakayoku niet goed. En scheids vond hem niet hoed fluiten.

ChuckyVer28
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een top wedstrijd

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen