De Vrij en Dumfries verliezen derby nipt door ontketende Leão

3 september 2022, 19:55

Stefan de Vrij en Denzel Dumfries hebben nul punten overgehouden aan de wedstrijd tegen AC Milan. Inter delfde het onderspit in een spannende wedstrijd, die uiteindelijk met 3-2 verloren ging. De twee Nederlanders mochten in de slotfase nog hopen op een punt, maar het bleek er niet in te zitten.

Dat de belangen groot waren voor beide ploegen werd al in de achtste minuut duidelijk. Dumfries en Theo Hernandes kregen het met elkaar aan de stok na een duel, waardoor beide spelers een gele kaart kregen. Na iets meer dan twintig minuten mocht de Nederlandse verdediger juichen, toen zijn ploeggenoot Marcelo Brozovic de openingstreffer maakte. Hij verschalkte de doelman met een schijnbeweging en een mooi wippertje. Lang kon er echter niet van de die voorsprong genoten worden, want zeven minuten later zorgde Rafael Leão voor de gelijkmaker.

Het bleek het begin van een sterke fase van AC Milan, dat afgelopen seizoen kampioen werd in de Serie A. Na rust werd de overmacht van de thuisploeg uitgedrukt in doelpunten. Leão zorgde deze keer voor de assist op Olivier Giroud, waardoor Inter in de achtervolging moest. Na een uur spelen werd de achterstand groter voor Dumfries en De Vrij toen Leão zijn tweede treffer van de avond maken.

Het werd toch nog een spannende slotfase, omdat Edin Dzeko met nog twintig minuten te gaan de 3-2 maakte. Inter rook bloed en zag een inzet van Hakan Çalhanoglu op de paal belanden, doordat de keeper van AC Milan de bal nog net kon toucheren. Het bleek de laatste grote kans, waardoor de rood-witten op de ranglijst over de blauw-zwarten gaan. Na vijf wedstrijden heeft Inter negen punten. De stadgenoot heeft twee meer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen