Schreuder liet veelbesproken Kudus invallen: "Dat is soms lastig"

3 september 2022, 19:30

Alfred Schreuder heeft na de wedstrijd tussen Ajax en SC Cambuur uitleg gegeven bij de invalbeurt van Mohammed Kudus. De middenvelder weigerde eerder deze week te trainen omdat hij wilde vertrekken. Een transfer kwam er echter niet en tegen Cambuur was hij als invaller goed voor een doelpunt.

Kudus mocht ondanks zijn vreemde acties van afgelopen week een helft meedoen tegen de Friezen. Hij maakte uiteindelijk de 4-0. "Die jongen heeft een prima voorbereiding gedraaid", vertelde Schreuder bij ESPN. "Hij is wel een echte basisspeler voor Ajax, al staat hij natuurlijk niet altijd in de basis. Als je naar onze selectie kijkt is hij een geweldige speler. Je ziet vandaag ook wat hij in het elftal brengt."

Lees ook: Bergwijn neemt Ajax bij vijfde overwinning opnieuw op sleeptouw

Schreuder weet dat de concurrentiestrijd bij Ajax zeker niet altijd gemakkelijk is. Toch eist de oefenmeester daarin veel van zijn spelers. "Een groot voordeel voor de trainer is dat Ajax veel goede spelers heeft. Voor sommige spelers is het lastig dat ze dan minder spelen, maar ik vind dat iedereen zijn rol moet accepteren. We doen het immers met zijn allen. Aan het einde van de rit worden pas de prijzen verdeeld."

Dusan Tadic

Ook aanvoerder Dusan Tadic probeert op zijn manier zijn ploeggenoten te helpen. De routinier vindt dat spelers eerst serieus moeten nadenken over een vertrek bij Ajax. "Ik praat met de jongens en probeer te zeggen wat ik denk. Als spelers weggaan bij Ajax, gaan ze hun tijd bij de club echt missen. Ajax is de mooiste club van allemaal. Het is altijd een plezier om voor deze club te voetballen", vertelde de captain.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen