Becker pijnigt tam Bayern; Bundesliga heeft verrassende koploper

3 september 2022, 17:25

Bayern München heeft zaterdagmiddag voor de twee keer op rij puntenverlies geleden in de Bundesliga. De regerend landskampioen bleef op bezoek bij Union Berlin steken op een 1-1 gelijkspel en is niet langer de koploper van Duitsland. SC Freiburg staat verrassend op de eerste plaats.

Union Berlin - Bayern München 1-1

Aan de zijde van Bayern mocht Matthijs de Ligt in de basis starten. Hij kon echter niet voorkomen dat landgenoot Sheraldo Becker, de huidige topscorer van de Bundesliga, al na twaalf minuten voor de 1-0 kon zorgen. Daar konden de Berlijners echter niet lang van genieten, want Joshua Kimmich verzorgde drie minuten later al de gelijkmaker. Daarna ging Bayern met invaller Rayn Gravenberch op jacht naar de drie punten, maar dat lukte niet. De thuisploeg, die ook aantrad met Danilho Doekhi, hield de rijen gesloten.

Bayer Leverkusen - SC Freiburg 2-3

De verrassende koploper van de Bundesliga is SC Freiburg. De ploeg van doelman Mark Flekken won met 2-3 op bezoek bij het kwakkelende Bayer Leverkusen en staat met twaalf punten bovenaan. Leverkusen begon nog goed in eigen huis, waar het dankzij Kerem Demirbay met een 1-0 voorsprong aan de thee ging. In de tweede helft ging het mis voor Leverkusen. Matthias Ginter en Michael Gregoritsch zorgden al snel voor een 1-2 tussenstand. Patrik Schick leek zijn ploeg een punt te bezorgen, maar het slotakkoord was voor ex-PSV'er Ritsu Doan.

VfL Wolfsburg - 1. FC Köln 2-4

Het is nog niet bepaald het seizoen van VfL Wolfsburg. De club van verdediger Micky van de Ven ging in eigen stadion met 2-4 onderuit tegen 1. FC Köln en heeft na vijf duels pas twee punten. Wolfsburg kwam nog op 1-0 via Lukas Nmecha, maar ging rusten met een 1-3 achterstand door treffers van Dejan Ljubicic, Paulo Otávio (eigen doelpunt) en Florian Kainz. Nmecha maakte het in de slotfase nog spannend met de aansluitingstreffer, maar dat was van korte duur. Tim Lemperle zorgde voor feest bij de bezoekers uit Keulen.