Liverpool loopt weer schade op na zeer levendige derby

3 september 2022, 15:31

Het is Liverpool zaterdag niet gelukt om de derde achtereenvolgende zege in de Premier League te boeken. De ploeg van trainer Jürgen Klopp bleef in de Merseyside Derby tegen Everton bleven op een 0-0 gelijkspel. Op Goodison Park gebeurde meer dan de eindstand doet vermoeden.

Liverpool begon het seizoen met puntenverlies tegen Fulham (2-2), Crystal Palace (1-1) en Manchester United (2-1), maar won vervolgens van AFC Bournemouth (9-0) en Newcastle United (2-1). Op Goodison Park hoopte de ploeg van Klopp de derde zege op rij te boeken om de aansluiting bij de top te houden. Maar dat het een lastige wedstrijd zou worden, was op voorhand duidelijk.

Dat bleek ook wel toen eenmaal de bal ging rollen. Everton en Liverpool ontliepen elkaar weinig. Qua veldspel, maar ook in het aantal kansen. De thuisploeg was na een half uur heel dicht bij de voorsprong. Een poging van Tom Davies vloog via binnenkant paal echter terug het veld in. Aan de andere kant raakte de van een schorsing teruggekeerde Darwin Nuñez de lat, waarna ook een inzet van Luis Díaz op het aluminium belandde.

Ook na rust golfde het spel op en neer, waarbij beide ploegen voldoende mogelijkheden kregen om de leiding te nemen. Jordan Pickford bleek echter een sta-in-de-weg voor Liverpool, terwijl Everton eveneens aanspraak maakte op de voorsprong. De 1-0 leek ook te vallen toen Conor Coady na een schot van Neal Maupay van dichtbij raak schoot. De VAR constateerde echter buitenspel, waardoor het doelpunt werd geannuleerd.

Eén van de spelers die de kans kreeg om matchwinner te worden, was Virgil van Dijk. Zijn kopbal werd echter gestuit door Pickford. De Oranje-international ontsnapte een kwartier nog aan een rode kaart toen hij een harde overtreding maakte op Amadou Onana. Scheidsrechter Anthony Taylor besloot de gele kaart te trekken en de VAR corrigeerde hem niet.

In de slotfase gebeurde nog van alles. Zo voorkwam Alisson Becker met een magistrale redding een doelpunt van Everton en raakte Liverpool diep in blessuretijd via Mohamed Salah de paal. Zo eindigde de wedstrijd zonder goals, terwijl een doelpuntrijke derby gezien het aantal kansen ook een mogelijkheid was geweest. Liverpool komt woensdag weer in actie. Dan speelt de opponent van Ajax in de Champions League de eerste groepswedstrijd tegen Napoli.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen