Timber toont begrip voor muitende teamgenoten bij Ajax

3 september 2022, 11:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Met Antony, Mohammed Kudus en Edson Álvarez kende Ajax de voorbije weken drie spelers die een of meerdere trainingen oversloegen om een transfer te forceren. Hoewel Jurriën Timber dat naar eigen zeggen niet snel zou doen, toont hij wel begrip voor zijn muitende teamgenoten.

Antony was de eerste van de drie die zich vanwege transferperikelen niet meldde op het trainingsveld van Ajax. Daarna volgden Kudus en Álvarez, die in tegenstelling tot de Braziliaanse aanvaller niet hun gewenste transfer kregen. Timber zou bij een vertrek bij Ajax 'in goede harmonie' willen samenwerken. "Ik kan Antony echter wel begrijpen bij zo'n hoog bod. Of je dan niet moet gaan trainen, weet ik niet", vertelt de verdediger in het Algemeen Dagblad.

"Mohammed Kudus zit op de bank. Voor Edson Álvarez is Chelsea een unieke kans. Ik zou dit zelf niet zo snel doen, maar dat kan ik pas zeggen als ik in z'n situatie verkeer. Zij zitten in het moment. Je weet niet wat ze voelen. Ik denk dat achtergrond ook een rol speelt. Voor hen is Ajax meer een tussenstap. Ze zijn uit een ander land gekomen om via Ajax naar een grotere club te gaan. Ze voelen zich thuis, maar ze zijn ook weer niet thuis", gaat hij verder.

Antony kreeg na het muiten zijn zin en verkaste voor 100 miljoen euro (inclusief bonussen) naar Manchester United. Kudus en Álvarez hoopten naar respectievelijk Everton en Chelsea te verkassen, maar hun vertrek werd tegengehouden. Zij hebben zich inmiddels weer op het trainingsveld gemeld. Álvarez begint deze zaterdag vermoedelijk 'gewoon' in de basis bij Ajax.

Lees ookTimber helpt verhaal over United-advies Van Gaal uit de wereld

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen