Timber helpt verhaal over United-advies Van Gaal uit de wereld

3 september 2022, 08:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jurriën Timber heeft in een interview in het Algemeen Dagblad teruggeblikt op de voorbije transferperiode. De 21-jarige verdediger van Ajax stond in de belangstelling van clubs als Manchester United, maar besloot te blijven. Dat Timber op advies van Louis van Gaal besloot af te zien van een transfer naar de Engelse grootmacht, klopt volgens hem niet.

Timber meet zich graag met 's werelds beste spitsen en had in de zomerse transferwindow zomaar een transfer naar een Europese topcompetitie kunnen maken. "Maar ik had niet per se het gevoel dat ik eraan toe was. We spelen in de Champions League met Ajax, in Nederland kan ik nog veel leren en er komt nog een WK aan. Ik krijg hier nog voldoende topduels. Er is veel interesse geweest, ja, van meerdere clubs. Het was een drukke zomer. Mijn zaakwaarnemer Christopher Coffie hield me op de hoogte van de clubs die interesse toonden", vertelt de Ajacied.

Niet alleen Manchester United wilde Timber inlijven. "Het ging niet alleen om alle clubs die werden genoemd in de media. Er is een reden waarom ik niet ben vertrokken. Dat is omdat ik denk dat ik hier nog genoeg te leren heb en hier op mijn plek ben. Ik heb plannen om hier verder te groeien. De Champions League was niet per se een factor. Het ging meer om mijn gevoel", licht de Oranje-international toe waarom hij besloot te blijven.

Een makkelijke keuze was het niet. "Er zijn ook momenten geweest dat ik dacht: misschien moet ik gaan. Natuurlijk. De ene dag denk je: ik blijf. De andere dag komt er een prachtige kans voorbij waarvan je denkt dat je die eigenlijk niet kunt laten gaan. De verleiding van een topclub in een topcompetitie is groot. Elke dag denk je wat anders, ook omdat heel veel mensen het erover hebben. Daardoor denk je er zelf ook veel over na."

Met name in het eerste deel van de transferperiode haalde Timber vanwege de belangstelling van Manchester United regelmatig de headlines. "Veel dingen die naar buiten kwamen, klopten ook niet. Zoals dat de bondscoach me afraadde naar United te gaan. Tijdens de laatste interlandperiode heb ik met Van Gaal gesproken. Hij zei niet: blijf bij Ajax, want als je te weinig minuten maakt, is de kans minder groot dat je op het WK gaat spelen. Hij zei juist, en dat voel ik zelf ook, dat als ik een keuze maak, hij wist dat ik daar ook minuten ging maken. Dat weet je nooit zeker, maar dat zelfvertrouwen heb ik ook. Daar baseer je je keuze ook op. De bondscoach spreekt zijn vertrouwen in me uit. Hij zegt helemaal niet: pas op voor die of die club. Je hebt het over voetbal, over clubs. Hij geeft zijn mening. En die neem ik van iemand die zo lang meeloopt en zo veel clubs kent, heel serieus."

Volgend jaar

Waar Timber deze zomer besloot Ajax trouw te blijven, wil hij volgend jaar wel een transfer maken. "De knoop doorhakken om te blijven of te gaan, was wel de moeilijkste keuze uit mijn loopbaan. Ik speel pas anderhalf jaar in het eerste elftal. Zo'n keuze op je 21ste moeten maken, is niet makkelijk. Geld speelde geen seconde een rol. Of er afspraken gemaakt zijn om volgend jaar een transfer te maken? Dat is wel de bedoeling ja, maar je weet nooit hoe het loopt. Maar daar is goed over gesproken samen met Ajax."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen