Advocaat over situatie Alvarez: "Hij heeft goede argumenten"

2 september 2022, 23:12

Voor Edson Alvarez hing een transfer naar Chelsea op de laatste dag van de transferperiode in de lucht. De Mexicaanse middenvelder van Ajax stond in de concrete belangstelling van Chelsea, maar de Amsterdamse club wilde de sterkhouder op het middenveld niet laten gaan.

Zelf wilde Alvarez de stap naar Stamford Bridge maar al te graag maken, waardoor de Mexicaans international met teleurstelling zal hebben gereageerd op het besluit van de Amsterdamse clubleiding. Om een transfer af te dwingen trainde Alvarez afgelopen woensdag ook niet mee met de selectie van Alfred Schreuder.

Tim Wilms, advocaat arbeidsrecht en sport, valt het op dat spelers steeds vaker thuisblijven, maar vervolgens geen vervolgstappen hebben ondernomen richting de arbitragecommissie van de KNVB. Volgens Wilms zou de middenvelder van Ajax bij de voetbalbond met geldige argumenten voor ontbinding van zijn contract kunnen graven.

Lees ook: 'Ajax-soap nog niet afgelopen: contact met Chelsea over Alvarez'

Contractontbinding

"Hij heeft wat mij betreft goede argumenten", geeft Wilms aan in een uitgebreid interview met de NOS. "Ajax kon hem voor 50 miljoen, met flinke winst, verkopen aan een club in een betere competitie, waar hij aanzienlijk meer zou verdienen. Je kunt je afvragen of Ajax dat, onder die omstandigheden, mag tegenhouden", aldus de advocaat.

Reacties

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan kan Ajax dus elke speler van psv feyenoord twente- az op halen !? als je de speler meer geld bied !

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mits de speler zelf wil komen, kan dat ja. Dat is in het zakelijk wereldje ook. Als je een duidelijk verbeterd contract kunt tekenen ergens anders en jouw baas houdt dat tegen kun je dat aanvechten en meestal win je dat of hij moet hele goede argumenten hebben om dat tegen te houden. Zo werkt het nu eenmaal.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen