Xavi daagt Memphis Depay uit bij FC Barcelona

2 september 2022, 18:59

Memphis Depay (28) heeft zelf in de hand hoeveel speeltijd hij dit seizoen gaat krijgen bij FC Barcelona. De Nederlander speelde nog geen minuut dit seizoen, maar kon afgelopen week geen transfer maken. Volgens zijn coach is er ook in Camp Nou nog wel degelijk perspectief voor de aanvaller.

"Ik heb een aantal weken geleden met hem gesproken over zijn toekomst", reageerde Xavi vrijdagmiddag desgevraagd tijdens een persmoment over de situatie van Memphis. "Hij is een volwassen persoonlijkheid met wie je goed kunt praten. Hij toont leiderschap en toewijding. Uiteindelijk ligt het aan zijn eigen prestaties hoeveel minuten hij gaat maken. De besten zullen spelen."

Tot dusver koos Xavi echter voor Robert Lewandowski, Ousmane Dembélé, Ansu Fati, Raphinha en Ferran Torres voor de voorste plekken. Ook de reeds vertrokken Pierre-Emerick Aubameyang kreeg al wat speeltijd, maar Memphis nog geen seconde. Dat het Europese schema losgaat zal voor de multi-inzetbare aanvaller goed nieuws zijn, aangezien ook voor de Catalaanse grootmacht drukke weken aanbreken.

Lees ook: Vuurwerk bij FC Barcelona in absolute slotfase transferwindow

Alba blijft bij FC Barcelona

Niet alleen Memphis kwam ter sprake, ook de situatie van Jordi Alba werd besproken. De back stond de laatste twee duels ernaast ten faveure van talent Alejandro Baldé en kreeg met Marcos Alonso een extra concurrent. "We hebben er vertrouwen in dat Marcos op tijd ingeschreven kan worden. Maar Alba is dit seizoen net als Gerard Piqué (die zelfs nog geen minuut speelde, red.) een belangrijke speler voor ons", zei Xavi, die benadrukte dat hij niet kijkt naar leeftijd, maar naar kwaliteit. Alba werd nog gelinkt aan een transfer naar Internazionale, maar wist daar zelf niets van en Xavi wilde hem houden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen