PSV en sc Heerenveen hofleverancier beste elftal van de maand

2 september 2022, 18:14   Bijgewerkt: 2 september 2022, 18:42

Xavi Simons is gekozen tot de beste speler van de maand augustus in de Eredivisie. Hoewel het talent van PSV Europees geen basisplaats had bij de Eindhovenaren, maakt de aanvallende middenvelder nationaal veel indruk. Met zes goals en twee assists was hij elke 43 minuten direct betrokken bij een doelpunt en dat leverde hem deze fraaie onderscheiding op.

Toch was er nog een 'diepere' statistiek waardoor Simons de eretitel in ontvangst mocht nemen. 'Geen speler kreeg dit seizoen zulke grote kansen als Simons (3,2 Expected Goals), terwijl slechts twee spelers meer kansen uit open spel creëerden dan de PSV-jongeling (9 gecreëerde kansen uit open spel)', staat te lezen in het juryrapport. In drie duels werd hij bovendien gekozen tot de beste speler van de wedstrijd.

De beste jonge speler van de afgelopen maand in de Eredivisie is Ajax-spits Brian Brobbey, met Steven Bergwijn de enige afgevaardigde in het elftal van de maand van de Amsterdammers – waarvan PSV met drie stuks hofleverancier is samen met sc Heerenveen. Naast zijn twee goals gaf de diepe spits ook nog twee assists en was daarmee na Antony (60) de meest productieve Ajacied per speelminuut (elke 66 minuten betrokken bij een goal).

Beste elftal van de maand augustus: Andries Noppert (sc Heerenveen); Gijs Smal (FC Twente), Gernot Trauner (Feyenoord), Milan van Ewijk (sc Heerenveen); Joey Veerman (PSV), Jordy Clasie (AZ), Xavi Simons (PSV); Cody Gakpo (PSV), Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax) en Sydney van Hooijdonk (sc Heerenveen).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen