Koeman haalt uit naar FC Barcelona-voorzitter Laporta

2 september 2022, 18:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald Koeman (59) heeft flink uitgehaald naar FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta. De voorzitter die de oefenmeester ontsloeg in Camp Nou is volgens de Nederlander vooral bezig met politiek. 

"Er kwam een nieuwe president en dan voel je dat hij twijfelt. Dat steekt hij niet onder stoelen of banken, wat ik heel respectloos vind. Het geeft alleen maar aan dat je als trainer of speler met de ene club meer hebt dan met de andere", vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Mijn liefde voor FC Barcelona was natuurlijk enorm groot. Ik heb er gespeeld, geweldige successen beleefd en genoten van de stad. Dan word je coach en dan is het een droom die in vervulling gaat. Het maakt de afloop wel des te pijnlijker, omdat het je aan het hart gaat."

Koeman werd maanden aan het lijntje gehouden door Laporta, die hem uiteindelijk wel ontsloeg. De toekomstig bondscoach van het Nederlands elftal noemt het respectloos. "Ik kende Joan Laporta niet. Ik wist wel dat hij in zijn vorige termijn als president goed ging met de familie Cruijff", blikt Koeman terug. In het tweede seizoen van de Nederlandse coach werden de prestaties minder, mede door het vertrek van Lionel Messi en Antoine Griezmann.

"Dat had niemand, inclusief ikzelf, verwacht. Dan valt er ineens wel heel veel kwaliteit weg en met alle onmogelijkheden die er waren, was het enorm moeizaam", verklaart Koeman, die na het winnen van de Spaanse beker al merkte dat het bij Laporta alleen om politiek draait. "Dat was een geweldige wedstrijd. Ik zag toen na afloop van de wedstrijd Laporta met zijn mensen gelijk al foto's maken met de beker op het veld. Ik dacht toen wel: nu al zo aanwezig… Best opmerkelijk en ongepast."

Lees ookKoeman heeft slecht nieuws voor Ten Hag: "Veel contact met Frenkie"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen